Domáci sendvič s morčacím mäsom

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

90

 min

Ingrediencie
  • Čerstvý chlieb
  • Ingrediencie
  • Čerstvý chlieb
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Domáci poriadny sendvič s morčacím mäsom, ktoré ostalo zo slávnostnej tabule je výborná druhá šanca pre mäsko, ktoré bolo navyše. Za oceánom sú takéto sendviče populárne vždy po dni Vďakyvzdania, kedy sa pečie morka.

    Domáci sendvič s pečeným morčacím mäsom a ochutenou majonézou

    Postup:

    1. Ak máme zvyšky z pečenej morky, použijeme ich. Ja napríklad pečiem morku v nedeľu na obed. Po upečení a vychladnutí ho nakrájam, dám do uzatvárateľnej nádoby a následne počas nasledujúcich dní z neho pripravujem sendviče pre celú rodinu do školy i do práce.
    2. Rúru predhrejeme na 175 stupňov Celzia. Pekáč dáme na sporák a rozpustíme v ňom 1 lyžicu masla spolu s trochou olivového oleja. Morčacie prsia vložíme do pekáča, osolíme ich a okoreníme. Opekáme ich zo všetkých strán, aby sa mäso pekne zatiahlo a získalo navonok krásnu zlatistú farbu. Samozrejme osolíme a okoreníme aj ďalšie strany.
    3. Keď je mäso zlatisté, prikryjeme pekáč pokrývkou a dáme do rozohriatej rúry. Teplotu nemeníme. Mäso takto pečieme asi 1 a pol hodiny, občas ho skontrolujeme a prelejeme výpekom.
    4. Po upečení mäso vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Pamätajte si prosím, že ak chceme, aby sa mäso dalo dobre krájať, musíme použiť naozaj ostrý nôž a najlepšie ak je už mäso studené.
    5. Príprava sendvičov už zaberie len pár minút. Pripravíme si dva plátky chleba, na ktorý zvlášť natrieme majonézu a brusnicovú marmeládu. Následne na spodný chlieb s majonézou poukladáme morčacie plátky a tie potom prikryjeme dobre umytým čerstvým šalátom. Navrch priklopíme chlieb natretý brusnicovou marmeládou a hotovo.