Egrešový koláč s krehkými pusinkami

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na egrešovú plnku:

  • 500 g očistených egrešov
  • 3-4 PL kryštálového cukru
  • 1/2 balíčka Zlatého klasu (alebo 1 PL kukuričného škrobu)

Na bielkový sneh:

  • 3 bielky
  • 120 g kryštálového cukru
Ingrediencie

Na cesto:

Na egrešovú plnku:

  • 500 g očistených egrešov
  • 3-4 PL kryštálového cukru
  • 1/2 balíčka Zlatého klasu (alebo 1 PL kukuričného škrobu)

Na bielkový sneh:

  • 3 bielky
  • 120 g kryštálového cukru

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2
Egrešový koláč je jedinečná letná sezónna záležitosť. Tento náš je korunovaný drobnými snehovými sladkými pusinkami. Aj vám sa zbiehajú slinky?

Egrešový koláč so sladkými pusinkami, ktoré dopĺňajú kyslasté ovocie

Postup:

  1. Egreše dáme do hrnca, pridáme cukor a varíme aspoň 20 minút, aby sa čo najviac tekutiny odparilo. Tesne pred dokončením varenia pridáme Zlatý Klas alebo škrob rozmiešaný v 1 PL vody a prevaríme.
  2. Na cesto zmiešame všetky ingrediencie, spracujeme ich do mäkkého cesta, ktoré roztlačíme prstami na dno okrúhlej formy (my sme použili plytkú formu s priemerom 23 cm).
  3. Na cesto nanesieme egrešovú plnku.
  4. Na egreše nanesieme bielkový sneh (začneme šľahať bielky a keď sa zmenia na bielu penu, pridáme polovicu kryštálového cukru, šľaháme ďalej, kým sa cukor nerozpustí a potom pridáme druhú polovicu cukru a šľaháme do tuha).
  5. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút (sneh na povrchu sa jemne sfarbí do bledohneda a vysuší sa, ale vo vnútri ostane mäkký, ale neroztekavý).
  6. Necháme vychladnúť, až potom krájame.