Egrešový koláč s krehkými pusinkami

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na egrešovú plnku:

  • 500 g očistených egrešov
  • 3-4 PL kryštálového cukru
  • 1/2 balíčka Zlatého klasu (alebo 1 PL kukuričného škrobu)

Na bielkový sneh:

  • 3 bielky
  • 120 g kryštálového cukru
Ingrediencie

Na cesto:

Na egrešovú plnku:

  • 500 g očistených egrešov
  • 3-4 PL kryštálového cukru
  • 1/2 balíčka Zlatého klasu (alebo 1 PL kukuričného škrobu)

Na bielkový sneh:

  • 3 bielky
  • 120 g kryštálového cukru

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px
Egrešový koláč je jedinečná letná sezónna záležitosť. Tento náš je korunovaný drobnými snehovými sladkými pusinkami. Aj vám sa zbiehajú slinky?

Egrešový koláč so sladkými pusinkami, ktoré dopĺňajú kyslasté ovocie

Postup:

  1. Egreše dáme do hrnca, pridáme cukor a varíme aspoň 20 minút, aby sa čo najviac tekutiny odparilo. Tesne pred dokončením varenia pridáme Zlatý Klas alebo škrob rozmiešaný v 1 PL vody a prevaríme.
  2. Na cesto zmiešame všetky ingrediencie, spracujeme ich do mäkkého cesta, ktoré roztlačíme prstami na dno okrúhlej formy (my sme použili plytkú formu s priemerom 23 cm).
  3. Na cesto nanesieme egrešovú plnku.
  4. Na egreše nanesieme bielkový sneh (začneme šľahať bielky a keď sa zmenia na bielu penu, pridáme polovicu kryštálového cukru, šľaháme ďalej, kým sa cukor nerozpustí a potom pridáme druhú polovicu cukru a šľaháme do tuha).
  5. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút (sneh na povrchu sa jemne sfarbí do bledohneda a vysuší sa, ale vo vnútri ostane mäkký, ale neroztekavý).
  6. Necháme vychladnúť, až potom krájame.