Eton Mess s jahodami a snehovými pusinkami

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

61

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

61

 min

Ingrediencie

Na pusinky:

  • 3 bielky
  • 150 g kryštálového cukru (ideálne bieleho, aby splnil svoju funkciu a pomohol nám našľahať tuhý sneh z bielok)

Na ozdobenie:

  • 500 g čerstvých jahôd alebo iného bobuľovitého ovocia
  • 300 g rozmixovaných jahôd (môže byť aj mrazená jahodová dreň)
  • 100 g kryštálového cukru
  • Ingrediencie

    Na pusinky:

    • 3 bielky
    • 150 g kryštálového cukru (ideálne bieleho, aby splnil svoju funkciu a pomohol nám našľahať tuhý sneh z bielok)

    Na ozdobenie:

  • 500 g čerstvých jahôd alebo iného bobuľovitého ovocia
  • 300 g rozmixovaných jahôd (môže byť aj mrazená jahodová dreň)
  • 100 g kryštálového cukru
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Eton Mess je jahodový pohár so šľahačkou a snehovými pusinkami. Napečte snehové pusinky, vyšľahajte šľahačku a podávajte s čerstvými voňavými jahodami.. Dáme vám návod, ako využiť zvyšné bielky a vytvoriť z nich dezert ľahší než obláčik. Snehové pusinky v pohári Eton Mess si vás podmania.

    Eton Mess s jahodami a pusinkami na leto

    Postup:

    1. Bielky začneme šľahať na nízkych otáčkach. Akonáhle premeníme bielkovú tekutinu na penu, prisypeme k nim polovicu kryštálového cukru a šľaháme ďalej.
    2. Druhú polovicu cukru prisypeme vo fáze, kedy sa nám začne vytvárať biely bielkový sneh.
    3. Sneh vyšľaháme do tuhej špičky.
    4. Naplníme do zdobiaceho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie robíme rôzne tvary (skutočne rôzne, pretože do finálneho dezertu budeme cukrové pusinky aj tak lámať).
    5. Sušíme v rúre na 120 stupňoch asi hodinu, kým sú pusinky na spodku aj na povrchu tvrdé a nelepkavé.
    6. Pred podávaním vyšľaháme šľahačku, jahodovú dreň povaríme s cukrom asi 10 minút a čerstvé jahody očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
    7. Polámané pusinky, šľahačku, jahody a vychladnutú jahodovú polevu vrstvíme do pohárov, kým ich nenaplníme. Ihneď podávame.

    Náš tip:

    •  Cukrové pusinky si môžeme napiecť kedykoľvek, keď nám ostanú bielka. Ak ich správne napečieme a riadne vysušíme, v uzavretej nádobe vydržia aj týždeň. Potom ich už len pred podávaním doladíme ovocím, šľahačkou a ovocnou polevou a ľahký letný dezert je na svete.