Fašírky s paradajkovou kapustou a zemiakmi sú taká slovenská jesenná klasika. Ak toto jedlo náhodou nepoznáte, určite ho túto jeseň vyskúšajte.
Poznáte fašírky s paradajkovou kapustou? Ak áno, určite ich máte radi. Ak nie, určite vyskúšajte.
Postup:
- Z mäsovej zmesi urobíme malé fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Môžeme ich vysmažiť na oleji do zlata, alebo pokvapkané olejom upiecť v rúre.
- Kapustu začneme prípravou svetlej zápražky z oleja a múky.
- Na oleji opečieme cibuľu do sklovita, a postupne po častiach pridávame nakrájanú kapustu. Keď je kapusta zmäknutá, ochutíme soľou, korením a rascou. Pridáme paradajkový pretlak a mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a zakryté dusíme do mäkka. Na záver primiešame zápražku, ktorou ju zahustíme a prevaríme 10 minút.
- Podávame s fašírkami a varenými zemiakmi, alebo jednoducho len s kúskom chleba.