Gaštanové pyré Mont Blanc

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

5

 min

Ingrediencie
  • 1 balenie mrazeného gaštanového pyré
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 smotana na varenie
  • 2 PL javorového sirupu, alebo medu
  • Pár kusov obľúbených sušienok
  • 1 balenie mandarínkového kompótu
  • Ingrediencie
    • 1 balenie mrazeného gaštanového pyré
    • 1 smotana na šľahanie
    • 1 smotana na varenie
    • 2 PL javorového sirupu, alebo medu
  • Pár kusov obľúbených sušienok
  • 1 balenie mandarínkového kompótu
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Gaštanové pyré je obľúbený dezert, ktorý sa drží na prvých priečkach obľúbenosti celé desaťročia. Jeho pôvodný originálny názov je Mont Blanc, teda kopček gaštanového pyré so šľahačkovou špičkou.

    Gaštanový dezert Mont Blanc so šľahačkou

    Postup:

    1. Gaštanové pyré v malom hrnci rozdrobíme gaštanové pyré a premiešame so smotanou na varenie. Ak je potrebné dosladíme ho medom, alebo javorovým sirupom.
    2. Stálym miešaním vytvoríme homogénnu hmotu, ktorú necháme vychladnúť.
    3. Pyré dáme do cukrárskych sáčkov s tenkým špicom.
    4. V miske ušľaháme šľahačku.
    5. Do pohárov natlačíme pyré. Striedame vrstvy pyré, šľahačky, ovocia a namrvených sušienok.