Taliansku kuchyňu milujú všetci. Je to najmä vďaka jednoduchej príprave a používaniu kvalitných rôznorodých surovín. Na rozdiel od nás Taliani používajú často čerstvé cestoviny. Aj keď sa to nezdá, rozdiel v chuti naozaj spoznáte. Odporúčame vám skúsiť naše čerstvé gnocchi. Výroba domáceho pesta je nenáročná a veľmi variabilná záležitosť. Skúste si pripraviť naše pesto podľa receptu - aj keď cestoviny nebudú zaliate klasickou omáčkou sľubujeme, že budete nadšení kombináciou parmezánu, bazalky a píniových orieškov. A pochopíte, prečo Taliani nedajú na cestoviny dopustiť 🙂
Gnocchi á la Genovese
Postup:
- Gnocchi uvaríme v osolenej vode podľa návodu a necháme ich odkvapkať.
- Časť vody (asi 1 dl), v ktorej sme ich varili, si necháme bokom.
- Nasekanú bazalku, píniové oriešky, strúhaný syr, lisovaný cesnak a asi 50 ml olivového oleja dáme do elektrického mixéra, prípadne použijeme tyčový mixér. Zmes pomixujeme do hustej pasty, pridáme zvyšný olej, soľ a všetko spolu poriadne premiešame. Pesto dáme do sklenenej nádoby.
- Na panvici rozpustíme maslo, pridáme 2 - 3 polievkové lyžice pesta a zamiešame. Pridáme uvarené gnocchi a prilejeme aj odložené 1 dl vody, v ktorých sme ich varili.
- Dôkladne premiešame a v prípade potreby môžeme pridať viac pesta a teplé podávať.
- Pesto môžeme servírovať aj s cestovinami ako sú penne, špagety, fusilli a podobne.
Náš tip:
- Pesto môžeme mať uskladnené v chladničke počas 10 dní.