Grilovaná cuketa a baklažán plnené syrom a zatočené do úhľadnej rolky sú skvelá alternatívna ku grilovanému mäsu. Toto jedlo môžete podávať namiesto mäsa, alebo aj ako prílohu k nemu. Obstojí totiž u milovníkov mäsa, ale aj u vegetariánov.
Grilovaná cuketa namiesto mäsa, alebo ako príloha
Postup:
- Cukety a baklažány umyjeme, ale nešúpeme. Nakrájame ich na polcentimetrové plátky, cukety môže byť aj trochu na tenšie.
- Baklažány posolíme z oboch strán a necháme chvíľu postáť. Medzitým si zohrejeme grilovaciu panvicu alebo gril. Plátky zeleniny osušíme a potrieme olejom. Z každej stany ugrilujeme do mäkka.
- Cuketu aj baklažán však môžeme opiecť aj v rúre.
- Na náplň si zmiešame mäkký krémový syr s Cottage cheesom, doplníme podľa chutí soľou a mletým čiernym korením. Bylinky nakrájame, alebo nastriháme nadrobno a pridáme ich do syrovej zmesi. Použiť však môžete aj iný mäkký syr, aký máte v obľube a doplniť ho môžete strúhaným syrom. Veľmi rýchlym tipom pre vás by mohli byť aj mini mozzarelly.
- Vychladnuté plátky zeleniny potrieme syrovou náplňou, zavinieme a ukladáme na servírovací tanier. Podávame s kúskami citróna, a kúskom bielej bagety. Je to veľmi rýchle, jednoduché a svieže letné jedlo, ktorým potešíte hlavne vegetariánov.
Náš tip:
- Grilované a naplnené cukety môžeme podávať aj ako prílohu ku grilovanému, či pečenému mäsu namiesto tradičných zemiakov.