Grilovaná bravčová panenka s tekvicovým ragú poteší každý jazýček. Pridajte do ragú jemnú smotanu, borievky a bobkový list a vykúzlite aj vy doma nádhernú jesennú chuť tomuto jedlu.
Grilovaná panenka s ragú v jesennom farebnom vydaní
Postup:
- Panenku ugrilujeme v celku, keď je skoro hotová obalíme ju v bylinkách, osolíme a okoreníme a necháme „dôjsť“ v teple.
- Na oleji podusíme ošúpané a nakrájané zemiaky a umytú nakrájanú tekvicu zbavenú jadierok. Prisypeme kurkumu, soľ a čierne korenie.
- Orestujeme a podlejeme vodou. Dusíme cca 15 až 20 min.
- Keď sú zemiaky a tekvica mäkké pridáme smotanu a ešte chvíľu varíme. Ochutíme čiernym korením a tymianom, alebo majoránom a podávame s čerstvým chlebom.