Grilované krídelká s americkými zemiakmi

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na grilované krídelka:

Na americké zemiaky:

Na barbecue omáčku:

  • 8 PL paradajkového pretlaku
  • 2 PL jablčného octu alebo šťavy
  • 2 PL medu
  • 2 PL Worcestrovej omáčky
  • 1 ČL soli a / alebo grilovacieho korenia

 

Ingrediencie

Na grilované krídelka:

Na americké zemiaky:

Na barbecue omáčku:

  • 8 PL paradajkového pretlaku
  • 2 PL jablčného octu alebo šťavy
  • 2 PL medu
  • 2 PL Worcestrovej omáčky
  • 1 ČL soli a / alebo grilovacieho korenia

 

Nutričné hodnoty

Billa

Grilované krídelká a chrumkavé, dobre okorenené pečené americké zemiaky sú obľúbené aj v našich končinách. Pripravte si ich aj s domácou barbecue omáčkou.

Grilované krídelká a dobre okorenené pečené zemiaky

Postup:

  1. Kuracie krídelká premiešame s olejom a grilovacím korením. Poukladáme ich na plech a pečieme v rúre cca 40 min pri teplote 180 stupňov Celzia. Posledných 5 min prepneme na gril.

  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Poukladáme na plech, najskôr úplne bez oleja a soli.

  3. Pečieme cca 40 min. Zemiaky sa krásne nafúknu a zhnednú.

  4. Zemiaky až po upečení polejeme olivovým olejom a posypeme zmesou korenia na americké zemiaky, alebo len posolíme a pridáme bylinky.

  5. Na barbecue omáčku zmiešame paradajkového pretlak s jablčným octom alebo šťavou, medom, Worcestrovou omáčkou a podľa chuti so soľou a grilovacím korením.