Grilované krídelká a chrumkavé, dobre okorenené pečené americké zemiaky sú obľúbené aj v našich končinách. Pripravte si ich aj s domácou barbecue omáčkou.
Grilované krídelká a dobre okorenené pečené zemiaky
Postup:
-
Kuracie krídelká premiešame s olejom a grilovacím korením. Poukladáme ich na plech a pečieme v rúre cca 40 min pri teplote 180 stupňov Celzia. Posledných 5 min prepneme na gril.
-
Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Poukladáme na plech, najskôr úplne bez oleja a soli.
-
Pečieme cca 40 min. Zemiaky sa krásne nafúknu a zhnednú.
-
Zemiaky až po upečení polejeme olivovým olejom a posypeme zmesou korenia na americké zemiaky, alebo len posolíme a pridáme bylinky.
-
Na barbecue omáčku zmiešame paradajkového pretlak s jablčným octom alebo šťavou, medom, Worcestrovou omáčkou a podľa chuti so soľou a grilovacím korením.