halaszle recept

Halászlé, recept, ktorý zasýti i zohreje

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

120

 min

Ingrediencie

Suroviny na väčší hrniec:

Ingrediencie

Suroviny na väčší hrniec:

Nutričné hodnoty

Billa

Halászlé asi netreba predstavovať, ale kto by nevedel, je to vlastne taký rybací guláš ale chutí oveľa lepšie, ako klasický. Ryby mu dávajú totiž špecifickú chuť, ktorú podporujú všetky ďalšie ingrediencie tohto obľúbeného jedla maďarskej kuchyne. Za dobrým halászlé ľudia cestujú aj desiatky kilometrov, ale vy si ho môžete urobiť teraz aj doma.

Postup:

  1. Ryby rozporciujte, mäsité kúsky, ako žiabre a mlieč, dajte bokom. Hlavy, odrezky a kosti dajte variť do studenej vody. Pridajte soľ, korenie, feferónky, papriky, paradajky a varte 2 – 3 hodiny.
  2. Po dovarení prepasírujte cez jemné sitko. 
  3. Šalotku speňte na masle, pridajte pretlak, orestujte a zaprášte sladkou paprikou.
  4. Zalejte prepasírovaným vývarom a prevarte. Ponorným mixérom rozmixujte na krém.
  5. Do vriaceho vývaru vložte nakrájané kúsky rýb spoločne s mliečom a povarte 5 – 10 minút (podľa veľkosti rýb). Dochuťte a servírujte.