Hovädzie dusené na pive s rascou

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

120

 min

Ingrediencie

na guláš – krk, nožina

  • olej
  • 2-3 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 300 ml tmavého piva
  • Pár guličiek borievok
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička rasce
  • 2 mrkvy
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Hladká múka
  • Lyžička masla a trochu citrónovej šťavy na dokončenie
  • Ingrediencie

    na guláš – krk, nožina

  • olej
  • 2-3 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 300 ml tmavého piva
  • Pár guličiek borievok
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička rasce
  • 2 mrkvy
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Hladká múka
  • Lyžička masla a trochu citrónovej šťavy na dokončenie
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px

    Hovädzie dusené na pive s rascou, borievkami a rozmarínom. Lahodné, rozpadajúce sa mäso v aromatickej omáčke takmer bez práce.

    Hovädzie dusené na pive s rascou

    Postup:

    1. Mäso nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Osolíme a okoreníme z oboch strán.

    2. Jemne obalíme v hladkej múke a sprudka opečieme v horúcom oleji z každej strany. Vyberieme z hrnca a dáme bokom. Vo výpeku osmahneme do zlata nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný cesnak. Zarestujeme, pridáme rascu, paradajkový pretlak a ešte chvíľu spolu miešame.

    3. Vrátime do hrnca mäso, pridáme na veľké kusy nakrájanú mrkvu, borievky, rozmarín a bobkový list.

    4. Zalejeme pivom, a vývarom (alebo môžeme použiť vodu), tak aby bolo mäso úplne zakryté. Mäso posolíme, okoreníme a zakryté vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C.

    5. Dusíme 3-4 hodiny, až kým sa mäso nerozpadá.

    6. Priebežne kontrolujeme, ak treba, podlievame horúcim vývarom, alebo horúcou vodou. Keď je mäso hotové, opatrne ho z omáčky vyberieme aj s mrkvou, omáčku prepasírujeme, prípadne rozriedime vývarom.

    7. Mäso vrátime do omáčky a môžeme zjemniť lyžičkou masla a kvapkou citrónovej šťavy.

    8. Podávame napr. so zemiakovou kašou alebo s chlebom. Je to skvelé zimné sýte jedlo. Je až neuveriteľné ako málo práce s ním budete mať. Potrebujete akurát trochu viac času, ale mäso sa skutočne robí samo. Výsledok stojí skutočne za to. Pozvať môžete celú rodinu.