Hovädzie dusené na pive s rascou

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

120

 min

Hovädzie dusené na pive s rascou

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

120

 min

Ingrediencie

na guláš – krk, nožina

  • olej
  • 2-3 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 300 ml tmavého piva
  • Pár guličiek borievok
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička rasce
  • 2 mrkvy
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Hladká múka
  • Lyžička masla a trochu citrónovej šťavy na dokončenie
  • Ingrediencie

    na guláš – krk, nožina

  • olej
  • 2-3 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 300 ml tmavého piva
  • Pár guličiek borievok
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička rasce
  • 2 mrkvy
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Hladká múka
  • Lyžička masla a trochu citrónovej šťavy na dokončenie
  • Nutričné hodnoty

    Hovädzie dusené na pive s rascou, borievkami a rozmarínom. Lahodné, rozpadajúce sa mäso v aromatickej omáčke takmer bez práce.

    Hovädzie dusené na pive s rascou

    Postup:

    1. Mäso nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Osolíme a okoreníme z oboch strán.

    2. Jemne obalíme v hladkej múke a sprudka opečieme v horúcom oleji z každej strany. Vyberieme z hrnca a dáme bokom. Vo výpeku osmahneme do zlata nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný cesnak. Zarestujeme, pridáme rascu, paradajkový pretlak a ešte chvíľu spolu miešame.

    3. Vrátime do hrnca mäso, pridáme na veľké kusy nakrájanú mrkvu, borievky, rozmarín a bobkový list.

    4. Zalejeme pivom, a vývarom (alebo môžeme použiť vodu), tak aby bolo mäso úplne zakryté. Mäso posolíme, okoreníme a zakryté vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C.

    5. Dusíme 3-4 hodiny, až kým sa mäso nerozpadá.

    6. Priebežne kontrolujeme, ak treba, podlievame horúcim vývarom, alebo horúcou vodou. Keď je mäso hotové, opatrne ho z omáčky vyberieme aj s mrkvou, omáčku prepasírujeme, prípadne rozriedime vývarom.

    7. Mäso vrátime do omáčky a môžeme zjemniť lyžičkou masla a kvapkou citrónovej šťavy.

    8. Podávame napr. so zemiakovou kašou alebo s chlebom. Je to skvelé zimné sýte jedlo. Je až neuveriteľné ako málo práce s ním budete mať. Potrebujete akurát trochu viac času, ale mäso sa skutočne robí samo. Výsledok stojí skutočne za to. Pozvať môžete celú rodinu.

    bravčová krkovička na šťave
    50

    min

    kucharske capice 3