Hovädzie dusené na pive s rascou

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Hovädzie dusené na pive s rascou

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Ingrediencie
  • 700 g hovädzieho mäsa na guláš – krk, nožina
  • olej
  • 2-3 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 300 ml tmavého piva
  • Pár guličiek borievok
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička rasce
  • 2 mrkvy
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Hladká múka
  • Lyžička masla a trochu citrónovej šťavy na dokončenie
Ingrediencie
  • 700 g hovädzieho mäsa na guláš – krk, nožina
  • olej
  • 2-3 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 300 ml tmavého piva
  • Pár guličiek borievok
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička rasce
  • 2 mrkvy
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Hladká múka
  • Lyžička masla a trochu citrónovej šťavy na dokončenie

Nutričné hodnoty

Hovädzie dusené na pive s rascou, borievkami a rozmarínom. Lahodné, rozpadajúce sa mäso v aromatickej omáčke takmer bez práce.

Hovädzie dusené na pive s rascou

Postup:

  1. Mäso nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Osolíme a okoreníme z oboch strán.

  2. Jemne obalíme v hladkej múke a sprudka opečieme v horúcom oleji z každej strany. Vyberieme z hrnca a dáme bokom. Vo výpeku osmahneme do zlata nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný cesnak. Zarestujeme, pridáme rascu, paradajkový pretlak a ešte chvíľu spolu miešame.

  3. Vrátime do hrnca mäso, pridáme na veľké kusy nakrájanú mrkvu, borievky, rozmarín a bobkový list.

  4. Zalejeme pivom, a vývarom (alebo môžeme použiť vodu), tak aby bolo mäso úplne zakryté. Mäso posolíme, okoreníme a zakryté vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C.

  5. Dusíme 3-4 hodiny, až kým sa mäso nerozpadá.

  6. Priebežne kontrolujeme, ak treba, podlievame horúcim vývarom, alebo horúcou vodou. Keď je mäso hotové, opatrne ho z omáčky vyberieme aj s mrkvou, omáčku prepasírujeme, prípadne rozriedime vývarom.

  7. Mäso vrátime do omáčky a môžeme zjemniť lyžičkou masla a kvapkou citrónovej šťavy.

  8. Podávame napr. so zemiakovou kašou alebo s chlebom. Je to skvelé zimné sýte jedlo. Je až neuveriteľné ako málo práce s ním budete mať. Potrebujete akurát trochu viac času, ale mäso sa skutočne robí samo. Výsledok stojí skutočne za to. Pozvať môžete celú rodinu.

30 min