Chutné hráškové cestoviny sú to správne jedlo po sviatkoch, keď chceme trochu odľahčiť stravu. Je to navyše teplé a rýchle jedlo, ktoré ocení celá rodina aj deti.
Zelené hráškové cestoviny pre celú rodinu
Postup:
- Na začiatok malý trik: v hrnci privedieme k varu vodu a vložíme na 10 sekúnd lístky bazalky. Vyberieme ich a hneď schladíme v malej miske s ľadovou vodu. Scedíme. Týmto zaistíme bazalke, že počas varenia nezošedne a omáčka zostane krásne žiarivo zelená.
- Budeme šetrní a do rovnakej vriacej vody potom vhodíme cestoviny, osolíme a varíme podľa návodu. Scedíme a pripravíme si hráškovú omáčku.
- Omáčku pripravíme počas varenia cestovín, tak, že v malom hrnci necháme zovrieť zeleninový vývar alebo vodu, pridáme ošúpaný cesnak, na väčšie kúsky nakrájanú jarnú cibuľku a hrášok. Ochutíme soľou a varíme približne 8 až 10 minút.
- Z hrášku si odoberieme asi 1 lyžicu, do zvyšku pridáme čerstvý syr a blanšírovanú bazalku. Ešte chvíľu povaríme a stiahneme zo sporáka. Ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú omáčku a premiešame lyžicu olivového oleja. Do omáčky pridáme scedené cestoviny a dôkladne premiešame a spojíme.
- Na tanieri každú porciu ešte ozdobíme lístkami bazalky, posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou a vareným hráškom.
- Náš tip: na zvýraznenie chuti a pridanie nutričnej hodnoty môžeme pridať lyžičku sušeného lahôdkového droždia, dodá jedlu skvelú parmezánovú príchuť bez kalórii navyše.