Jačmeň so slaninou

 | 

Čas prípravy: 

25

 min

Čas varenia: 

20

 min

Jačmeň so slaninou

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

25

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 100 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g červená mäsitá paprika
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 100 ml vody
  • 1 ČL soli
  • ¼ ČL mletého
  • korenia

  • ¼ ČL mletého
  • čili

  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 100 g kyslej smotany
  • 2 PL posekanej petržlenovej vňate
  • Ingrediencie
  • 100 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g červená mäsitá paprika
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 100 ml vody
  • 1 ČL soli
  • ¼ ČL mletého
  • korenia

  • ¼ ČL mletého
  • čili

  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 100 g kyslej smotany
  • 2 PL posekanej petržlenovej vňate
  • Nutričné hodnoty

    Teplý šalát v podobe vareného jačmeňa so slaninou je chutné a sýte zimné jedlo.

    Jačmeň so slaninou ako zimný teplý šalát

    Postup:

    1. Jačmeň zalejte vodou, pridajte ½ lyžice soli a 15 minút povarte. Odstavte a nechajte stáť zakryté pokrievkou.
    2. Kým sa jačmeň varí, na panvici zohrejte olej, pridajte slaninu, nakrájajte na hrubé plátky a orestujte 2-3 minúty z každej strany.
    3. Slaninu preložte na tanier, pridajte cibuľu a papriku na panvicu a smažte 5 minút.
    4. Pridajte pripravený jačmeň, pretlačený cesnak, zvyšnú soľ, korenie a čili, paradajkový pretlak a vodu a varte 5 minút. Odstavte, pridajte kyslú smotanu, premiešajte, posypte petržlenovou vňaťou a podávajte.
     

    Náš tip:

    Podávajte so sezónnym miešaným šalátom, alebo so zdravou jesennou nakladanou, alebo sterilizovanou zeleninou.
    kuracie s tekvicou
    120

    min