Jarná bryndzová nátierka s chrumkavým pečivom

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 4 ciabatty
  • 250 g májovej bryndze
  • hrsť mladého špenátu
  • hrsť mladého hrášku
  • 1 veľká strúhaná surová mrkva
  • na ozdobovanie: nemletý mak, sezam, ľan, klíčky, reďkvičky a pod.
Ingrediencie
  • 4 ciabatty
  • 250 g májovej bryndze
  • hrsť mladého špenátu
  • hrsť mladého hrášku
  • 1 veľká strúhaná surová mrkva
  • na ozdobovanie: nemletý mak, sezam, ľan, klíčky, reďkvičky a pod.

Nutričné hodnoty

banner billa
Bryndzová nátierka na čerstvom chlebíku je klasická pochúťka, ktorá sa nikdy nezunuje. Ale na jar je to topka, lebo bryndza má výraznú chuť a práve preto chutí v tomto období najlepšie.

Svieža jarná bryndzová nátierka

Postup:

  1. Ciabatty rozrežeme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme pod gril na cca 7 min, kým nie sú zlaté a chrumkavé.
  2. Pripravíme si svieže jarné bryndzové nátierky: polovičku bryndze rozmixujeme tyčovým mixérom so špenátom (môžete pridať aj 1 PL bieleho jogurtu). Druhú polovičku premiešame so strúhanou mrkvou a trochou mletej papriky (rovnako môžeme pridať biely jogurt).
  3. Nátierky nanesieme na ciabatty a dekorujeme oranžové mrkvové ciabatty mladým hráškom, špenátové zelené ciabatty napr. červenými reďkvičkami alebo cyklaménovými cviklovými klíčkami. Všetky ciabatty ešte môžeme posypať nemletým makom a sezamom.