Jollof kurča s ryžou

 | 

Čas prípravy: 

50

 min

Čas varenia: 

30

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

50

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na omáčku:

  • 200 ml paradajkového pretlaku
  • Štipka soli
  • Štipka cukru
  • ½ ČL sušeného tymianu
Ingrediencie

Na omáčku:

  • 200 ml paradajkového pretlaku
  • Štipka soli
  • Štipka cukru
  • ½ ČL sušeného tymianu

Nutričné hodnoty

Billa

Aj doma si môžete pripraviť rôzne jedlá typické pre africký kontinent. Pestrosť chutí a tradičných kuchýň je obrovská a stojí za preskúmanie, ak máte radi hydinu, vyskúšajte ju inak. Ponúkame vám recept na Jollof kurča s ryžou.

Africké Jollof kurča s ryžou

Postup:

  1. Kurča osoľte, okoreňte a posypte mletou červenou paprikou. Na veľkej hlbokej panvici zohrejte olej, pridajte kuracie mäso a 5 minút opekajte. Mäso otočte na druhú stranu a opekajte ďalších 5 minút. Mäso vyberte z panvice a položte ho na tanier. Do zvyšného tuku na panvici pridajte cibuľu a opekajte asi 5 minút, kým za stáleho miešania nezmäkne. Olúpané paradajky, cesnak, ďumbier a čili dajte do mixéra a rozmixujte do hladka.
  2. Zmes nalejte do cibule. Kuracie mäso vložte späť do panvice, pridajte ryžu, podlejte kuracím vývarom a varte 15 minút. Pridajte nakrájanú papriku a mrkvu a všetko spolu povarte ďalších 10 minút. Potom odstavte a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
  3. Paradajkový pretlak uvarte v malom hrnci a pridajte soľ, cukor a tymian. Zmes varte na miernom ohni 7 – 10 minút, kým sa z nej trochu neodparí. Vajcia vložte do vriacej vody a varte ich 10 minút. Odstavte ich, dajte ochladiť a olúpte.
  4. Hotové jedlo podávame s uvarenými vajcami a paradajkovou omáčkou.

Nutričné hodnoty - jedna porcia (640 g):

  • Energia: 668,6 kcal/2799,3 kJ
  • Bielkoviny: 48,5 g
  • Tuky: 36,2 g
  • Nasýtené tuky: 9,2 g
  • Sacharidy: 33,4 g
  • Cukor: 11 g
  • Vláknina: 4,9 g
  • Soľ: 2,8 g
  • Vápnik: 241,3 mg/24 % odd
  • Železo: 5,5 mg/46 % odd