Kakaová bábovka je dezert, ktorý všetci milujeme. My sme pre vás pripravili recept na nádhernú, vláčnu a krémovú bábovku, ktorá poteší vašu rodinu a priateľov.
Jemná a vláčna kakaová bábovka
Postup:
- V jednej miske preosejte suché suroviny ako múku, kakao, kypriaci prášok a soľ. Potom si v tej druhej miske vyšľahajte zmäknuté maslo s kryštálovým a vanilkovým cukrom na nadýchaný krém. Doň potom po jednom zašľahajte vajíčko, mlieko a po častiach aj preosiatu sypkú zmes. Hotové cesto odložte bokom.
- Všetky suroviny na krémovú plnku spolu v miske rozmixujte dohladka.
- Pripravte si maslom vymastenú bábovkovú formu a vysypte ju múkou, ktorú predtým poriadne premiešate s kakaom. Do formy navrstvite polovicu kakaového cesta a špachtľou cesto povyťahujte po okrajoch formy, aby vytvorilo akúsi vaničku. Do nej následne lyžicou rozložte krémovú plnku, zarovnajte a prelejte druhou polovicou kakaového cesta.
- Pečte pri 175 °C približne 60 minút. Napokon nechajte vychladnúť vo forme asi 15 minút a vyklopte na mriežku.
- Čokoládu polámte na približne približne rovnaké kusy a zalejte zohriatou šľahačkovou smotanou, ktorú vypnete tesne pred bodom varu. Nechajte ešte tri minúty postáť a potom dohladka vymiešajte.
- Úplne vychladnutú bábovku polejte čokoládovou polevou.
Ku čomu sa kakaová bábovka hodí najlepšie:
- Podávajte podľa svojich rodinných zvyklostí ku káve, rannému čaju, alebo ako dezert s lyžičkou dobre vychladenej šľahačky. Prajeme vám dobrú chuť.