Kávové košíčky z krehkého a chrumkavého čokoládového cesta naplnené delikátnym kávovým krémom budú nezabudnuteľným dezertom, ktorý ocenia vaši priatelia či rodina. Ak ste milovníci kávy, šľahačky a čokolády určite ich vyskúšajte.
Kávové košíčky musíte ochutnať, ak ste milovníci klasických chutí kávy a čokolády
Postup:
- Práškový cukor premiešame s múkou, pridáme soľ, preosiate kakao, kypriaci prášok a škoricu a všetko spolu dôkladne premiešame.
- Pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme cesto, ktoré necháme zabalené v potravinovej fólii odležať v chladničke aspoň hodinu.
- Odležané cesto vtláčame do malých formičiek na košíčky tak, že v strede necháme priehlbinku. Dno koláčikov poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 180 stupňov asi na 10 minút.
- Na krém necháme zovrieť šľahačku, zalejeme ňou na kúsočky nasekanú čokoládu, pridáme instantnú kávu a všetko dobre premiešame. Necháme riadne vychladnúť.
- Vychladnutú plnku premiešame mixérom, čím sa vyšľahá na hladký krém.
- Pomocou zdobiaceho vrecka nanesieme krém do košíčkov a ozdobíme zrnkom kávy.