Rýchla hrnčeková kefírová bublanina s ríbezľami je tradičný letný koláč. Vyskúšajte extra rýchly recept s kefírom. Bublanina je vďaka nemu krásne vláčna a nadýchaná. Nepotrebujete ani váhu, všetko odmeriate pohodlne hrnčekom.
Rýchla kefírová hrnčeková bublanina s ríbezľami
Postup:
- Rúru si vyhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme pokrčeným papierom na pečenie, čo je malý trik na to, aby lepšie priľnul k plechu.
- Maslo rozpustíme a dáme do misky. Pridáme vajíčka, cukor, vanilkový cukor, kefír a štipku soli. Všetko spolu dohladka vymiešame ručným mixérom.
- Potom pridáme preosiate múky, ktoré sme zmiešali s kypriacim práškom do pečiva. Premiešame metličkou a rozotrieme na pripravený plech. Posypeme ríbezľami (prípadne aj iným drobným ovocím) a vložíme do rúry.
- Pečieme 25-30 minút do zlata. Počas pečenia špáradlom otestujeme, či je koláč prepečený. Ak po zapichnutí do stredu vyjde suché, koláč je hotový.Je to naozaj rýchly a jednoduchý, ale veľmi chutný a svieži letný koláč.
- Necháme vychladnúť a podávame posypaný práškovým cukrom.
- Máme však tip aj na letné ríbezľové cupcakes. Dokonca sme tento recept pripravili o niečo ľahšie stráviteľnejšie, a to bez vajíčok. Letné ríbezľové cupcakes s krémom so smotany a krémového syra sú malé, kyslasté a lákavé dezertíky do ruky. Skrátka tie správne letné ríbezľové koláčiky. Ak plánujete letnú oslavu, určite budete potrebovať niečo na slávnostný stôl. Čo iné by to v lete malo byť, ako dezert zo sezónneho ovocia.