Krémová cesnačka s krutónmi

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

  • 8-10 strúčikov cesnaku
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • Mleté čierne korenie
  • ½ lyžičky sušeného majoránu
  • 2-3 zemiaky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 750 ml vody alebo vývaru
  • Na krutóny:

    oleja

  • Štipka soli
  • Ingrediencie

  • 8-10 strúčikov cesnaku
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • Mleté čierne korenie
  • ½ lyžičky sušeného majoránu
  • 2-3 zemiaky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 750 ml vody alebo vývaru
  • Na krutóny:

    oleja

  • Štipka soli
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Krémová cesnačka s lahodnou smotanou a chrumkavými krutónmi je zimný evergreen. Cesnačka je skrátka polievka, ktorú majú radi všetci.

    Krémová cesnačka so smotanou a chrumkavými krutónmi

    Postup:

    1. Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. 

    2. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a chvíľu popražíme. Ochutíme soľou, rascou, majoránom a zalejeme vývarom alebo vodou.

    3. Privedieme k varu a varíme až kým sú zemiaky úplne mäkké.

    4. Potom rozmixujeme ponorným mixérom, zjemníme smotanou a ochutíme mletým čiernym korením, prípadne ešte sušeným majoránom, podľa chuti dosolíme.

    5. Podávame s krutónmi a posypané pažítkou alebo inými bylinkami.

    6. Krutóny: Pečivo nakrájame na kocky, premiešame s olejom, a štipkou soli. Rozložíme na plech v jednej vrstve a dáme piecť do zlata na 180 °C približne 8-10 minút.