Krémová cesnačka s lahodnou smotanou a chrumkavými krutónmi je zimný evergreen. Cesnačka je skrátka polievka, ktorú majú radi všetci.
Krémová cesnačka so smotanou a chrumkavými krutónmi
Postup:
-
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak.
-
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a chvíľu popražíme. Ochutíme soľou, rascou, majoránom a zalejeme vývarom alebo vodou.
-
Privedieme k varu a varíme až kým sú zemiaky úplne mäkké.
-
Potom rozmixujeme ponorným mixérom, zjemníme smotanou a ochutíme mletým čiernym korením, prípadne ešte sušeným majoránom, podľa chuti dosolíme.
-
Podávame s krutónmi a posypané pažítkou alebo inými bylinkami.
-
Krutóny: Pečivo nakrájame na kocky, premiešame s olejom, a štipkou soli. Rozložíme na plech v jednej vrstve a dáme piecť do zlata na 180 °C približne 8-10 minút.