Jemné kuracie mäso sme ochutili bazalkovým pestom a ako doplnok pripravili pikantnú paradajkovú salsu. Všetko sa robí na jednom plechu, takže ušetríte kopec špinavého riadu. Nemusíte sa viac trápiť opekaním mäsa na panvici.
Rýchle, chutné, takmer letné jedlo z jedného plechu
Postup:
- Kuracie prsia očistíme a pozdĺžne nakrojíme, aby sme dostali väčšie pláty mäsa. Tie potom cez fóliou naklepeme ale dávame pozor, aby sme mäso nepotrhali.
- Z oboch strán osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- Každý plátok mäsa potrieme lyžicou pesta a poukladáme kúsky mozzarelly a po 2 sušené paradajky. Môžeme ešte posypať čerstvou bazalkou.
- Plátok mäsa zavinieme tak, aby bola náplň v strede. Takto zabalené roládky potrieme olivovým olejom a zabalíme do 2 vrstiev alobalu a konce zahneme, aby nám nevytiekla šťava.
- Rúru zohrejeme na 200 °C. Do väčšieho plechu nakrájame ošúpané zemiaky, osolíme, okoreníme, pridáme lístky rozmarínu, rascu a pokvapkáme olejom. Premiešame a dáme spolu s kúskami mäsa v alobale piecť do vyhriatej rúry.
- Pečieme 50 minút až hodinu, pred koncom pečenia môžeme alobal odstrániť a mäso zapiecť do ružova, ale nie je to nutné.
- Mäso nakrájame na plátky a podávame so zemiakmi a paradajkovou salsou.
- Salsu pripravíme tak, že cherry paradajky nakrájame na malé kocky a vložíme do misky. Osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej, najemno nasekanú cibuľu, vínny ocot a nasekanú bazalku. Premiešame. Pre pikantejšiu salsu pridáme štipku drveného čili.