Kuracie Burrito je u nás doma prekvapivo veľmi obľúbený recept. Asi preto, že si v ňom každý nájde čo má rád 🙂 Môžete ho pripraviť klasicky zabalené v placke, alebo využite náš tip na jednoduchú Burrito misku.
Kuracie Burrito v miske
Postup:
-
Mäso je najlepšie naložiť do marinády ešte večer vopred, ale nebojte, pokiaľ nie je čas na zvyšok, môžete sa na to vrhnúť hneď. Jednoducho všetky suroviny na marinádu zmiešajte spoločne s kuracími prsiami, ktoré ešte pred tým rozrežete do väčšieho srdcového tvaru, viď foto. Namarinované prsia potom podľa možnosti nechajte v chladničke chvíľu odstáť.
-
Medzitým si pripravíme salsu. Paradajky, cibuľu a koriander nakrájame na menšie kúsky, zmiešame a zalejeme šťavou z limetky, prípadne dosolíme podľa chuti.
-
Pripravíme si tiež hnedú ryžu podľa postupu na obale. V prípade, že uprednostňujete inú ryžu, pripravte si vami zvolenú.
-
Keď máme väčšinu surovín pripravenú, pusťme sa do opekania kuracích pŕs, na grilovacej panvici si rozpálime trochu olivového oleja a na ňu potom marinované prsia položíme. Opekáme z oboch strán po dobu niekoľkých minút do zlatista. Keď sú prsia hotové, ešte chvíľu ich necháme odpočívať, kým ich konečne nakrájame na tenké pásky a môžeme podávať.
-
Základ, teda dno bude tvoriť uvarená hnedá ryža, navrch pridáme akýkoľvek typ zeleného šalátu (natrhané na menšie kusy), kukurica, fazuľa, kuracie mäso, guacamole, paradajková salsa. Môžeme ešte ozdobiť limetkou a môžeme servírovať.
-
Do misky môžete pridať aj na sucho opečenú a prepolenú Burrito placku.
-
Tradične sa toto jedlo podáva s Guacamole, ktoré je na prípravu tiež jednoduché. Avokádo rozpolíme, vyberieme jadro, vylúpneme ho za pomoci polievkovej lyžice zo šupky a v miske vidličkou podlavíme. Pridáme k nemu trochu soli, limetkovej šťavy a koriandrovú vňať s chilli. Samozrejme ochutnávame a chilli alebo soľ pridávame podľa toho.