Kuracie prsia s kukuricou a maslom

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 1 plechovka kukurice
  • 1 paprika – kápia
  • 2 PL oleja
  • 2 PL masla
  • grilovacie korenie
  • čierne korenie
  • 1 balenie rukoly
  • kukuričné chlebíky
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • 1 plechovka kukurice
  • 1 paprika – kápia
  • 2 PL oleja
  • 2 PL masla
  • grilovacie korenie
  • čierne korenie
  • 1 balenie rukoly
  • kukuričné chlebíky
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Kuracie prsia sú obľúbené najmä u detí. S čerstvou zeleninou a kukuričným krekrom sú tieto kuracie prsia s kukuricou vhodné aj po športovom výkone.

    Kuracie prsia s kukuricou vhodné aj pre športovcov

    Postup:

    1. Na oleji orestujeme mäso z oboch strán do zlatohneda a ochutíme grilovacím korením.

    2. Keď je mäso hotové, preložíme ho do nádoby vhodnej na zapekanie a prikryjeme alobalom. Dáme do rúry na cca 60 stupňov Celzia. Udržiavame teplé. Zabezpečíme tak, že kuracie prsia budú dostatočne tepelne pripravené a zároveň nebudú vysušené.

    3. Na rovnakej panvici vo výpeku orestujeme nakrájanú kápiu a kukuricu. Môžeme pridať obľúbené bylinky.

    4. Na záver pridáme maslo a premiešame spolu.

    5. Podávame s čerstvou rukolou a teplou maslovou kukuricou.

    6. Ako prílohu môžeme podávať kukuričné, či ryžové chlebíky, alebo len zeleninový šalát.