Kuracie soté s plackami a pažítkou

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 2 PL múky
  • 1 vajce
  • Soľ a pažítka
  • Kuracie prsia, alebo stehno nakrájané na soté
  • 4 šampiňóny
  • 4 cherry paradajky

  • Korenie a soľ
  • Ingrediencie

    Pre 2 osoby:

  • 2 PL múky
  • 1 vajce
  • Soľ a pažítka
  • Kuracie prsia, alebo stehno nakrájané na soté
  • 4 šampiňóny
  • 4 cherry paradajky

  • Korenie a soľ
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Kuracie soté so zemiakovými plackami má každý rád. Je to taká klasika, ktorú si radi občas dáme. Hlavne vtedy, keď sú placky maličké akurát do ruky a ochutené čerstvou pažítkou. Soté s čerstvými paradajkami má tiež sviežu a šťavnatú chuť.

    Kuracie soté s malými chrumkavými plackami presne do ruky

    Postup:

    1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Pridáme k ním múku, vajce a veľa na drobno nastrihanej, alebo nakrájanej pažítky. Zmes premiešame a menšie placky smažíme do chrumkava.

    2. Kuracie soté nakrájame a orestujeme 5 minút na oleji. Pridáme nakrájané paradajky a šampiňóny, soľ a korenie. Všetko spolu dusíme spolu ďalších 10 až 15 minút.

    3. Podávame s plackami, pažítkou a paradajkami.