Kuracie soté so zeleninou

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

15

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie
  • Olej
  • 4 ks kuracích pŕs
  • Čerstvá zelenina (cuketa, mrkva a pod.) alebo mrazená zelenina, napr. Billa wok wellness zelenina
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžice korenia Billa na kurča
  • 1 cibuľa
  • 500 g ryže Billa Basmati
  • Soľ, korenie
  • Ingrediencie
    • Olej
    • 4 ks kuracích pŕs
    • Čerstvá zelenina (cuketa, mrkva a pod.) alebo mrazená zelenina, napr. Billa wok wellness zelenina
    • 1 lyžica sójovej omáčky
    • 2 lyžice korenia Billa na kurča
    • 1 cibuľa
  • 500 g ryže Billa Basmati
  • Soľ, korenie
  • Nutričné hodnoty

    banner billa
    Kuracie soté so zeleninou ako blesková večera, tzv. "minútka". Ak máte pocit, že počas pracovného týždňa je dobrá večera nad vaše sily, máme pre vás rýchly a jednoduchý recept na kuracie soté, ktorý sa vám určite bude hodiť. Zeleninu môžete variovať podľa sezóny, alebo zásob v chladničke, či v mrazničke.

    Kuracie soté so zeleninou s ryžou alebo do tortilly

    Postup:

    1. Kuracie mäso pokrájame na malé rezančeky. V mise ku kuraciemu mäsu pridáme korenie, sójovú omáčku, premiešame a necháme chvíľu (pár minút) stáť pri izbovej teplote.
    2. Ryžu poriadne prepláchneme v sitku pod tečúcou studenou vodou a dáme variť do hrnca spolu s 900 ml studenej vody. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca 10-12 minút. Občas skontrolujeme.
    3. Cibuľu nakrájame na tenké prúžky.
    4. Na rozpálenú wok panvicu nalejeme niekoľko kvapiek oleja a pridáme cibuľu. Opečieme ju len trochu na silnejšom ohni.
    5. Potom pridáme mäso a pečieme sprudka niekoľko minút. Keď je mäso tak akurát, nie príliš vysušené, pridáme zeleninu a ešte niekoľko minút varíme, kým sa mrazená zelenina rovnomerne neprehreje.
    6. Je načase ochutnať a dochutiť soľou a korením. Ak ste nadšenci chilli, môžete pridať aj to.
    7. Kuracie soté servírujeme s ryžou alebo mladými zemiakmi, či zemiakovým pyré. Vždy je fajn pridať šalát.
    8. Ak vám mäsová zmes zostane aj na ďalší deň, môžete si ju vychutnať napríklad v tortille s trochou syra, listovým šalátom alebo inou zeleninou a majonézou. Bude to príjemná obmena hlavne pre tých, ktorí nemajú radi opakovania jedálnička. Dobrú chuť k večeri.