Pečené kurča býva často súčasťou obedového menu, nie zriedka i slávnostného. Je to proste klasika. Občas je dobré obľúbený recept niečím ozvláštniť. My sme si pre vás pripravili tento recept stredomorskej kuchyne, kde kuracie stehienka zapekáme v kombinácii s pomarančmi a voňavým rozmarínom.
Postup:
- Kuracie stehienka naplňte pod kožou maslom.
- Zemiaky a cibuľu očistite, nakrájajte na mesiačiky a dajte na pekáč. Pridajte kuracie stehná a badián.
- Pomaranč prekrojte na osmičky, jemne postláčajte nad kuracími stehnami, aby ste ich pokvapkali. Pridajte cesnak, tymian a soľ.
- Podlejte vínom a 100 ml vody.
- Zakryte alobalom a pečte 45 minút na 190 °C. Odokryte a zapečte na 15 minút na 200 °C.