kuracie stehienka pečatné

Pečené kuracie stehienka s pomarančom a rozmarínom

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

Na pečené kura:

Ingrediencie

Na pečené kura:

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2

Pečené kurča býva často súčasťou obedového menu, nie zriedka i slávnostného. Je to proste klasika. Občas je dobré obľúbený recept niečím ozvláštniť. My sme si pre vás pripravili tento recept stredomorskej kuchyne, kde kuracie stehienka zapekáme v kombinácii s pomarančmi a voňavým rozmarínom.

Postup:

  1. Kuracie stehienka naplňte pod kožou maslom.
  2. Zemiaky a cibuľu očistite, nakrájajte na mesiačiky a dajte na pekáč. Pridajte kuracie stehná a badián.
  3. Pomaranč prekrojte na osmičky, jemne postláčajte nad kuracími stehnami, aby ste ich pokvapkali. Pridajte cesnak, tymian a soľ.
  4. Podlejte vínom a 100 ml vody.
  5. Zakryte alobalom a pečte 45 minút na 190 °C. Odokryte a zapečte na 15 minút na 200 °C.