Kuracie stehná na hrášku s fazuľkou a feniklom

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

, podľa veľkosti

  • 1 ČL soli
  • 1 ČL korenia
  • 2 PL oleja
  • 1 PL masla
  • 6 šalotiek
  • 1 až 2 fenikle
  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 dcl bieleho vína
  • 1 dcl vývaru
  • 250 g hrášku
  • 250 g fazuľky
  • Na prílohu:

  • maslo
  • Ingrediencie

    , podľa veľkosti

  • 1 ČL soli
  • 1 ČL korenia
  • 2 PL oleja
  • 1 PL masla
  • 6 šalotiek
  • 1 až 2 fenikle
  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 dcl bieleho vína
  • 1 dcl vývaru
  • 250 g hrášku
  • 250 g fazuľky
  • Na prílohu:

  • maslo
  • Nutričné hodnoty

    W39 Web Banner 1920x455px2

    Kuracie stehná na hrášku v letnom prevedení s voňavou a sviežou zeleninou a to všetko v jednom hrnci

    Postup:

    1. Kuracie stehná okoreníme a osolíme a na panvici si zohrejeme olej a maslo.
    2. Keď je olej s maslom rozohriaty, kuracie stehná opečieme z oboch strán do zlata.
    3. Vyberieme ich z hrnca a na chvíľu odložíme bokom.
    4. Ak treba pridáme viac oleja a orestujeme celé šalotky, nakrájaný fenikel a jednu celú zľahka ošúpanú a prepolenú hlavičku cesnaku. Všetko spolu orestujeme.
    5. Pridáme kuracie stehná, znovu zohrejeme a podlejeme vínom a kuracím vývarom.
    6. Prikrytý hrniec potom vložíme do rúry na cca 30 min na 200 stupňov Celzia.
    7. Vyberieme z rúry a pridáme hrášok a fazuľku a všetko spolu ešte podusíme do mäkka.
    8. Podávame s letnými zemiakmi s maslom.