Kuracie stehná s olivami a paradajkami vám prevoňajú kuchyňu letom. Je to rýchla, svieža a voňavá večera. Príloha v podobe dobre ochuteného kus kusu urýchli podávanie jedla.
Kuracie stehná s olivami pre milovníkov južanských chutí
Postup:
- Na rozohriatom oleji opečieme horné kuracie stehná.
- Mäso vyberieme z panvice a odložíme do tepla. Do výpeku pridáme na väčšie kúsky nakrájané mladé cibuľky, olivy a paradajky.
- Všetko krátko orestujeme a pridáme paradajkový pretlak. Potom vložíme späť kuracie stehná a bylinky ako majorán, alebo oregano.
- Všetko spolu podusíme pod pokrievkou.
- Kus kus zalejeme horúcou vodou, alebo zeleninovým vývarom a posolíme. Keď vsiakne tekutinu, pridáme olivový olej a nakrájané paradajky, vňať z cibuľky a bylinky a premiešame.