Kuracie stehná s olivami a paradajkami

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 4 PL olivový olej
  • 1 zväzok mladej cibuľky
  • 2 strapce cherry paradajok
  •  

  • 150 g olív
  • bez kôstky

  • 250 ml paradajkový pretlak
  • Na kus kus:

  • zelenina
  • soľ, čerstvý majorán, sušený majorán, čierne korenie
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • 4 PL olivový olej
  • 1 zväzok mladej cibuľky
  • 2 strapce cherry paradajok
  •  

  • 150 g olív
  • bez kôstky

  • 250 ml paradajkový pretlak
  • Na kus kus:

  • zelenina
  • soľ, čerstvý majorán, sušený majorán, čierne korenie
  • Nutričné hodnoty

    banner billa

    Kuracie stehná s olivami a paradajkami vám prevoňajú kuchyňu letom. Je to rýchla, svieža a voňavá večera. Príloha v podobe dobre ochuteného kus kusu urýchli podávanie jedla.

    Kuracie stehná s olivami pre milovníkov južanských chutí

    Postup:

    1. Na rozohriatom oleji opečieme horné kuracie stehná.
    2. Mäso vyberieme z panvice a odložíme do tepla. Do výpeku pridáme na väčšie kúsky nakrájané mladé cibuľky, olivy a paradajky.
    3. Všetko krátko orestujeme a pridáme paradajkový pretlak. Potom vložíme späť kuracie stehná a bylinky ako majorán, alebo oregano.
    4. Všetko spolu podusíme pod pokrievkou.
    5. Kus kus zalejeme horúcou vodou, alebo zeleninovým vývarom a posolíme. Keď vsiakne tekutinu, pridáme olivový olej a nakrájané paradajky, vňať z cibuľky a bylinky a premiešame.