Kuracie tacos pre deti a celú rodinu

 | 

Čas prípravy: 

25

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

bez kostí a kože

  • Korenie na mäso podľa chuti
  • 1 lyžička mletej údenej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti (cca ½ lyžičky)
  • 1 -2 lyžice olivového
  • oleja

  • Menšie tortily
  • paradajky
  • ½ červenej cibule
  • 1 limetka
  • 1 avokádo
  • Ingrediencie

    bez kostí a kože

  • Korenie na mäso podľa chuti
  • 1 lyžička mletej údenej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti (cca ½ lyžičky)
  • 1 -2 lyžice olivového
  • oleja

  • Menšie tortily
  • paradajky
  • ½ červenej cibule
  • 1 limetka
  • 1 avokádo
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Kuracie tacos je skvelá rýchla večera pre deti a celú rodinu. Poteší dokonca aj hostí na malej párty. Či už máte tematický mexický večer, alebo ste milovníkmi street food receptov, toto jedlo je super chutný tip.

    Letné tacos s bylinkami a limetou

    Postup:

    1. Najskôr si nakrájame kuracie mäso na menšie kúsky. Potom ho vo väčšej mise zmiešame s korením na mäsom. Pri výbere korenia sa inšpirujte našimi surovinami, alebo použite vaše obľúbené.
    2. Pridáme aj 1 až 2 lyžice olivového oleja a veľmi dobre premiešame. Takto pripravené mäso necháme odpočívať aspoň pol hodiny v chlade. Ešte lepšie, ale ak bude v chladničke odpočívať cez noc.
    3. Pokiaľ máme naponáhlo, vrhneme sa rovno na prípravu salsy a ostatnej zeleniny na podávanie.
    4. Na salsu potrebujeme nakrájať cibuľu najemno a spolu s paradajkami a limetkovou šťavou ju premiešame v malej miske. Môžeme tiež pridať trochu vňate z koriandra. Po ochutnaní dochutíme trochou soli a korenia.
    5. Avokádo rozpolíme ostrým nožom, vyberieme jadro a vylúpneme ho za pomoci väčšej lyžice zo šupky. Môžeme ho nakrájať na menšie kúsky.
    6. Panvicu dobre rozohrejeme, olej potrebovať nebudeme, je ho dosť v naloženom mäse. V rozohriatej panvici mäso opečieme do zlatistej z oboch strán a potom ho ešte chvíľu necháme odpočívať.
    7. Zatiaľ čo mäso odpočíva, opečieme tortily na sucho na panvici, alebo v rúre. Stačí len niekoľko minút, aby neboli príliš tvrdé a nelámali sa.
    8. Mäso môžeme ešte nakrájať na tenšie pásiky a môžeme ich rovno servírovať v teplej tortile spolu so salsou, avokádom, prípadne zakvapkať ešte trochou šťavy z limetky. Dobrú chuť.