O tom, že v jednoduchosti je krása, sa sami presvedčíte pri príprave tohto jednoduchého receptu z pestrých, zdanlivo nenápadných surovín. Kuskus so zeleninou je obľúbenou prílohou v afrických i západoázijských kuchyniach. My sme zvýšili jeho výdatnosť chrumkavými kuracími prsiami. Vegetariáni môžu kura vynechať 🙂
Postup:
- Osolený kuskus spolu s olivovým olejom zalejte 700 ml vriacej vody. Premiešajte a nechajte zakryté fóliou alebo alobalom po dobu 5 – 7 minút, po odokrytí premiešajte.
- Zeleninu nakrájanú nadrobno pridajte do kuskusu spolu s citrónovou šťavou a bylinkami. Kuskus je sám osebe bez chuti, preto je potrebné dochutiť si ho podľa vlastných predstáv k dokonalosti.
- Do premiešaného kuskusu pridajte arašidy a kuracie prsia, ktoré si pripravte na olivovom oleji so soľou a korením dochrumkava.
Zeleninu môžete rôzne obmieňať a recept si upravovať podľa vašich chutí. Použiť môžete cukety, tekvice, baklažány alebo mrkvu. Je to ideálny spôsob, ako spotrebovať poslednú zeleninu v chladničke. 🙂