Kysnuté koláče s vanilkovým pudingom

 | 

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Kysnuté koláče s vanilkovým pudingom cesto:

  • 20 g čerstvého droždia
  • 400 g hladkej múky (môže byť aj špaldová hladká)
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička kardamomu
  • Na vanilkový krém:

  • 1 vanilkový puding alebo zlatý klas
  • 2-3 lyžice cukru
  • Na polevu:

    • Citrónová šťava
    • Práškový cukor
    • Strúhaný kokos
    Ingrediencie

    Kysnuté koláče s vanilkovým pudingom cesto:

  • 20 g čerstvého droždia
  • 400 g hladkej múky (môže byť aj špaldová hladká)
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička kardamomu
  • Na vanilkový krém:

  • 1 vanilkový puding alebo zlatý klas
  • 2-3 lyžice cukru
  • Na polevu:

    • Citrónová šťava
    • Práškový cukor
    • Strúhaný kokos

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Roztomilé kysnuté koláče s vanilkovým pudingom a sladkou polevou osladia váš deň vôňou vanilky a chrumkavou chuťou. Vhodné sú aj ako raňajky s pohárom mlieka, alebo čajom.

    Kysnuté koláče s vanilkovým pudingom sú obľúbená klasika

    Postup:

    1. V miske robota prešľaháme mäkké maslo, cukor, soľ a kardamom. Z mlieka a droždia pripravíme kvások, ktorý potom prilejeme k prešľahanému maslu.
    2. Po častiach pridávame múku a spracovávame cesto, ktoré sa ešte trochu lepí na prsty.
    3. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok objemu (čo bude trvať približne hodinu).
    4. Medzitým si uvaríme hustý vanilkový puding, ktorý ešte horúci zakryjeme fóliou, aby aj po vychladnutí zostal krém hladký. Necháme vychladnúť.
    5. Rúru zohrejeme na 200 °C.
    6. Vykysnuté cesto prenesieme na pracovnú dosku a rozdelíme na menšie kúsky (12-14 ks) a z každého vyformujeme bochníček. Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dnom malého pohárika do každej buchty vtlačíme jamku. Necháme ešte podkysnúť 20-30 minút a pred pečením ich pomocou cukrárskeho vrecka naplníme vanilkovým pudingom.
    7. Pečieme do zlata pri 200 °C približne 15-20 minúť. Keď sú koláčiky upečené, prenesieme ich ešte horúce na mriežku a necháme chladnúť. Z citrónovej šťavy a práškového cukru vymiešame hladkú hustú polevu, ktorou koláčiky polejeme a na záver posypeme strúhaným kokosom.