Ľadová káva a Dalgona coffee

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Ľadová káva:

  • formička na ľad
  • Šľahaná Dalgona coffee:

    Ingrediencie

    Ľadová káva:

  • formička na ľad
  • Šľahaná Dalgona coffee:

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Ľadová káva je v lete populárna, pretože vás osvieži dvakrát. Vyskúšajte ju podávať jednoducho a pritom veľmi efektne v podobe silnej chutnej kávy zamrazenej vo formičkách a doliatej čerstvým mliekom. A počuli ste už o Dalgona coffee? Recept je jednoduchý, vyšľaháme instantnú kávu s cukrom a horúcou vodou. Použite však šľahač a nadýchanosť kávovej peny vás ohromí.

    Ľadová káva jednoducho a efektne u vás doma

    Postup:

    Na ľadovú kávu:

    1. Obvyklým obľúbeným spôsobom si pripravíme dve silné espressá, alebo inú kávu. Kávu nalejeme do formičiek na ľad a dáme zamraziť.

    2. Kávu podávame efektne v podobe kociek ľadu, alebo ozdobných ľadov a zalejeme ju mliekom. Môžeme pridať aj slamky.

    Na Dalgona coffee:

    1. Vo vyššej miske vhodnej na šľahanie zmiešame kávu s cukrom a horúcou vodou.
    2. Ručným metličkovým mixérom vyšľaháme do hustej a vysokej peny. Ide to rýchlo, čím dlhšie však šľaháme, tým bude pena pevnejšia.

    3. Do pohára nalejeme studené mlieko a navrstvíme kávovú penu. Podávame ihneď.