Keď je leto v plnom prúde, deti si pýtajú zmrzlinu minimálne dvakrát za deň. Proti predávkovaniu zmrzlinou môžete na deti použiť môj obľúbený trik, ako im podstrčiť namiesto zmrzliny niečo zdravšie a zároveň ich očarovať štýlom servírovania. Je to krásne farebná lámaná jogurtová zmrzlina. Vyskúšate to tiež?
Postup:
- V miske zmiešajte jogurt spolu s medom a vanilkou a veľmi dobre premiešajte. Bude chvíľu trvať, kým sa med dobre spojí s jogurtom. Určite použite metličku na šľahanie. Odporúčam ešte ochutnať a prípadne pridať podľa chuti viac medu.
- Ovocie umyte pod studenou tečúcou vodou, jahody zbavte stopky.
- Malý plech vysteľte papierom na pečenie a uistite sa, že máte v mrazničke dostatok miesta, kde môžete neskôr plech odložiť. Miesto nech je dostatočne rovné.
- Na papier na pečenie rovnomerne rozotrite ochutený jogurt. Vrstva by mala byť hrubá tak akurát, aby ste ju po stuhnutí mohli rozkrojiť. Cca 1 cm.
- Navrch rozotreného jogurtu poukladajte ovocie, väčšie kúsky nakrájajte. Úplne nakoniec všetko zasypte granolou.
- Vložte do mrazničky chladiť minimálne na 4 hodiny, najlepšie však cez noc.
- Pred podávaním zmrzlinu z plechu vyklopte, odstráňte odspodu papier na pečenie a ostrým nožom nakrájajte.
Deťom zmrzlinu servírujeme do misky, má tendenciu sa rýchlejšie rozpúšťať. Pokiaľ viete, že ju nezvládnete hneď zjesť, nakrájanú a ešte zamrznutú ju dajte do vrecka a späť do mrazničky. Zdravá jogurtová zmrzlina sa bude určite hodiť aj na druhý deň. Dobrú chuť.