lámaná jogurtová zmrzlina

Lámaná jogurtová zmrzlina

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

15

 min

lámaná jogurtová zmrzlina
Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

BILLA Bio 150 g

  • 4 PL medu
  • 1/2 ČL lyžičky vanilky
  • ¼ hrnčeka čokoládových kúskov z horkej čokolády
  • 1 hrsť zmesi čerstvého ovocia (jahody , čučoriedky a pod.)
  • 1 hrsť čokoládovo-orechovej granoly Billa Clever
  • Ingrediencie

    BILLA Bio 150 g

  • 4 PL medu
  • 1/2 ČL lyžičky vanilky
  • ¼ hrnčeka čokoládových kúskov z horkej čokolády
  • 1 hrsť zmesi čerstvého ovocia (jahody , čučoriedky a pod.)
  • 1 hrsť čokoládovo-orechovej granoly Billa Clever
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Keď je leto v plnom prúde, deti si pýtajú zmrzlinu minimálne dvakrát za deň. Proti predávkovaniu zmrzlinou môžete na deti použiť môj obľúbený trik, ako im podstrčiť namiesto zmrzliny niečo zdravšie a zároveň ich očarovať štýlom servírovania. Je to krásne farebná lámaná jogurtová zmrzlina. Vyskúšate to tiež?

    Postup:

     

     

    1. V miske zmiešajte jogurt spolu s medom a vanilkou a veľmi dobre premiešajte. Bude chvíľu trvať, kým sa med dobre spojí s jogurtom. Určite použite metličku na šľahanie. Odporúčam ešte ochutnať a prípadne pridať podľa chuti viac medu.
    2. Ovocie umyte pod studenou tečúcou vodou, jahody zbavte stopky.
    3. Malý plech vysteľte papierom na pečenie a uistite sa, že máte v mrazničke dostatok miesta, kde môžete neskôr plech odložiť. Miesto nech je dostatočne rovné.
    4. Na papier na pečenie rovnomerne rozotrite ochutený jogurt. Vrstva by mala byť hrubá tak akurát, aby ste ju po stuhnutí mohli rozkrojiť. Cca 1 cm.
    5. Navrch rozotreného jogurtu poukladajte ovocie, väčšie kúsky nakrájajte. Úplne nakoniec všetko zasypte granolou.
    6. Vložte do mrazničky chladiť minimálne na 4 hodiny, najlepšie však cez noc.
    7. Pred podávaním zmrzlinu z plechu vyklopte, odstráňte odspodu papier na pečenie a ostrým nožom nakrájajte.

    Deťom zmrzlinu servírujeme do misky, má tendenciu sa rýchlejšie rozpúšťať. Pokiaľ viete, že ju nezvládnete hneď zjesť, nakrájanú a ešte zamrznutú ju dajte do vrecka a späť do mrazničky. Zdravá jogurtová zmrzlina sa bude určite hodiť aj na druhý deň. Dobrú chuť.