Langoše so smotanou a syrom

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Na cca 8 langošov:

Na obloženie:

  • Kyslá smotana
  • Strúhaný syr
  • Soľ, olej, cesnak
  • Bylinky na servírovanie, napr. pažítka, alebo petržlen
  • Ingrediencie

    Na cca 8 langošov:

    Na obloženie:

  • Kyslá smotana
  • Strúhaný syr
  • Soľ, olej, cesnak
  • Bylinky na servírovanie, napr. pažítka, alebo petržlen
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Na záver prázdnin jeden poriadny prázdninový recept - langoše so syrom a so smotanou. Leto bez langošov si mnohí nevieme ani predstaviť. Či už so smotanou, kečupom, syrom alebo cesnakom necháme na vás. My sme pre vás pripravili video recept na základné cesto, tak nech vám langoše vyjdú podľa neho rovnako chutne, ako nám.

    Chrumkavé langoše so smotanou a so syrom

    Postup:

    1. Najskôr si necháme vzísť kvások z vody, droždia a cukru. Droždie rozmiešame vo vlažnej vode a pridáme cukor. Za niekoľko minút začne kvások na povrchu jemne perliť. Vtedy je pripravený a môžete ho vliať k múke.
    2. Medzitým si  múku premiešame vo vhodnej mise so soľou, pridáme pripravený kvások.
    3. Cesto necháme v mise nakysnúť na teplom mieste cca 45 min. Malo by svoj objem približne zdvojnásobiť.
    4. Cesto rukou premiesime a rozdelíme na cca osem rovnakých častí - guliek.
    5. Ak sa cesto lepí na prsty, namočte si ich do oleja, pôjde to jednoduchšie.
    6. Každú guľkou potom prstami, ručne vytvarujeme na kruh.
    7. V panvici rozohrejeme väčšie množstvo oleja. Langoše potom pečieme, resp. vyprážame na panvici z obidvoch strán.
    8. Po upečení ich potrieme cesnakovým olejom.
    9. Langoše podávame so studenou kyslou smotanou a nastrúhaným syrom, prípadne ich môžeme podávať s kečupom a so syrom.
    10. Podávame ešte teplé a chrumkavé. Čerstvé bylinky, ako petržlenová vňať, alebo pažítka môžu chuť ešte viac osviežiť.