Leto bez langošov s cesnakom, kečupom a syrom si mnohí nevieme ani predstaviť. Kúpaliskovú retro klasiku zbožňujú asi všetci. Kedykoľvek dostanete chuť na langoše, ale nechce sa vám v horúčavách vysmážať, vyskúšajte tieto vynikajúce „langošníky“. Sú to chlebové posúchy pečené v rúre, ale chuťou sú na nerozoznanie od langošov. Na recepte je skvelé aj to, že cesto nemusí vôbec kysnúť. Ak neveríte, stačí vyskúšať. Môžete ich pripraviť jednoducho, len s cesnakom a olejom, alebo so smotanovo - slaninkovou oblohou. V oboch prípadoch si určite pochutnáte.
Langoše pečené v rúre
Postup:
- Zo všetkých surovín na cesto vymiesime hladké cesto: droždie rozmiešame vo vlažnej vode a necháme rozpustiť. Medzitým si múku premiesime so soľou, pridáme droždie s vodou a najemno nastrúhané zemiaky.
- Rúru si zohrejeme na 190 °C. Dva plechy na pečenie vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie a ten tiež pomastíme.
- Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a roztiahneme na celú plochu plechu. Ak sa cesto lepí na prsty, namočte si ich do oleja, pôjde to jednoduchšie.
- Jeden posúch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ten po upečení potrieme cesnakovým olejom, prípadne ho môžeme podávať s kečupom a nastrúhaným syrom.
- Druhý potrieme kyslou smotanou, ktorú sme rozmiešali s 2 vajíčkami a ochutili soľou a mletým čiernym korením. Obložíme kúskami slaniny a cibuľou.
- Langošníky pečieme približne 30 -40 minút dozlata.
- Podávame teplé, samostatne, alebo ako prílohu k polievke.