Lečo so zeleninou a pečenou fazuľou

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • Farebné papriky
  • (3 ks)

  • 1 mladá cuketa
  • Pečená biela fazuľa (360 g)
  • 200 g cherry paradajok
  • 200 ml pasírovaných paradajok
  • 3 vajcia
  • z voľného výberu

  • Lístky čerstvého oregana
  • Petržlenová vňať
  • Slnečnicový olej
  • 1 strúčik cestnaku
  • 1 chilli papričku
  • Soľ, čerstvo mleté štvorfarebné korenie
  • Ingrediencie
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • Farebné papriky
  • (3 ks)

  • 1 mladá cuketa
  • Pečená biela fazuľa (360 g)
  • 200 g cherry paradajok
  • 200 ml pasírovaných paradajok
  • 3 vajcia
  • z voľného výberu

  • Lístky čerstvého oregana
  • Petržlenová vňať
  • Slnečnicový olej
  • 1 strúčik cestnaku
  • 1 chilli papričku
  • Soľ, čerstvo mleté štvorfarebné korenie
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Lečo recept - lečo k letu jednoducho patrí. Čerstvej zeleniny je nadostač a jej chuť je fantastická. Pripraviť si poriadnu panvicu čerstvého leča doplneného o cuketu a pečenú fazuľu je nesmierne jednoduché. Pritom je to skutočne plnohodnotný obed alebo večera. V našej verzii sme vynechali údeninu, vy si ju však môžete podľa chuti doplniť.

    Lečo recept s pečenou fazuľou

    Postup:

    1. Prípravu leča začnite tým, že si na oleji trošku orestujte nakrájanú cibuľu a stopkový zeler. Po piatich minútach pridajte na pásiky nakrájané papriky. K paprike pridajte na menšie kúsky nakrájanú cuketu, na drobno nakrájaný cesnak, chilli (voliteľné), osoľte a okoreňte.
    2. Pridajte aj pasírované paradajky a asi 15 minút duste, ak je treba trochu podlejte vodou.
    3. Pridajte lístky čerstvého oregana a pohár pečenej BIO fazule. Prehrejte, v mase vytvorte tri priehlbinky a rozklepnite do nich vajíčka.
    4. Finálne dochuťte a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte s chlebom alebo zvoľte prílohu podľa svojej chute.
     

    Naše tipy:

    • Lečo chutí najlepšie v lete, kedy je čerstvej papriky, paradajok a inej zeleniny neúrekom. Vyskúšajte do receptu na lečo pridať aj cuketu, alebo inú obľúbenú zeleninu.
    • Ak máte radi klasickejšiu slovenskú úpravu s údeninou, vyberte si podľa chuti pikantnejšiu klobásku, alebo inú diétnejšiu verziu údeniny.