lepeňák

Lepeňák na každý výlet

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

25

 min

lepeňák
cezhory.sk
cezhory.sk

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie
  • kukuričná strúhanka
  • hladká múka
  • repkový olej
  • soľ a čierne korenie
  • plátkový syr
  • anglická slanina
  • medová horčica
  • kyslé uhorky
  • čerstvá rukola
  • chlieb
  • Ingrediencie
  • kukuričná strúhanka
  • hladká múka
  • repkový olej
  • soľ a čierne korenie
  • plátkový syr
  • anglická slanina
  • medová horčica
  • kyslé uhorky
  • čerstvá rukola
  • chlieb
  • Nutričné hodnoty

    banner billa

    Je to klasika, ktorú väčšina z nás pozná z detstva. Posilniť sa treba na každom dobrom výlete a lepeňák je proste to pravé.

    Postup:

    1. Umyté kuracie prsia uložíme na drevenú dosku. Poriadne ich naklepeme, aby zostali tenké a po upečení chutné. Naklepané kuracie prsia osolíme a okoreníme. Pripravíme si múku, vajíčka a kukuričnú strúhanku. A teraz šup s rezníkmi do trojobalu. Obalené rezne vypražíme a necháme vychladnúť.
    2. Nakrájame si krajce čerstvého chleba, potrieme ich medovou horčicou a uložíme na krajec vyprážaný rezník. Naň poukladáme slaninku, syr, kyslé uhorky a čerstvú rukolu. Hotovo! A teraz už len vychutnávajte.