Lievance z banánov, u detí veľmi obľúbené

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie
  • 1 hrnček mlieka
  • Olej alebo iný tuk na vyprážanie
  • 2 banány
  • Ingrediencie
  • 1 hrnček mlieka
  • Olej alebo iný tuk na vyprážanie
  • 2 banány
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px
    Lievance z banánov sú obľúbené, rýchle a ľahké. Deti si ich môžu pripraviť aj sami. Ozdobiť si ich môžu ovocím a obľúbenou orieškovo čokoládovou nátierkou. Zrelé banány cesto osladia, nemusíte pridávať ďalší cukor.

    Rýchle lievance z banánov

     

    Postup:

    1. Na pečenie lievancov sa dá použiť aj obyčajná panvica. My vám však určite odporúčame, ak máte možnosť, zožeňte si špeciálnu panvicu na lievance. Ide to s ňou akoby samo a lievance sú potom úhľadné, rovnako veľké a dajú sa pri servírovaní pekne vrstviť na seba. Panvicu využijete napr. na volské oká.
    2. Banány, ideálne zrelé a mäkké, roztlačíme na jemno vidličkou. Môžete použiť aj kuchynský mixér.
    3. Začnime teda tým, že najskôr zmiešame suché suroviny, teda múku, prášok na pečenie a soľ.
    4. Do mixéra potom pridáme banány, 1 vajce, mlieko a suché suroviny. Všetko dobre premixujeme. Vznikne nám jemné, stredne husté cesto. Necháme ho niekoľko, aspoň päť, minút oddýchnuť.
    5. Medzitým si rozohrejeme panvicu, ktorú zľahka potrieme tukom na pečenie. Počkáme, až sa aj tuk rozohreje a môžeme lievance nalievať. S cestom to nepreháňame, počas opekania sa ešte trochu prevzdušní a narastie. Po cca 2 minútach lievance obrátime a ešte chvíľu opekáme z druhej strany. Takto postup opakujeme, kým nespotrebujeme všetko cesto.
    6. Lievance servírujeme navrstvené na seba, jednotlivé vrstvy vždy potrieme orieškovo čokoládovým krémom.
    7. Lievance potom navrchu pyramídy ešte môžeme dozdobiť ovocím podľa chuti a sezóny.
    8. Lievance sú najobľúbenejší recept mojich detí. Najlepšie lievance s čokoládovo orieškovým krémom. Samozrejme si musím dať pozor a nerobiť ich často, pretože príliš veľa čokolády sa ihneď prejavuje na ich divočenie. Vždy si teda lievance pripravujeme za odmenu, najlepšie za školské úspechy. Práve preto, že čokoládový krém je už sám o seba dosť sladký, do lievancov nepridávam žiadny cukor. O sladkú chuť sa postarajú rozmixované banány. Lievance z banánového cesta sú teda vhodné naozaj aj pre tých najmenších.
    9. Namiesto orieškovo čokoládovej nátierky môžeme použiť len sezónne ovocie