Deti milujú cestoviny na všetky spôsoby. Cestoviny s lososom, smotanou a hráškom, obstoja u malých gurmánov ako zdravé, zaujímavé a farebné jedlo.
Lososové smotanové cestoviny s hráškom
Postup:
- Filet lososa uložíme kožou dole na hlbší plech, na papier na pečenie. Jemne ho posolíme, pridáme olivový olej a trochu obľúbeného korenia. Stačí použiť len čerstvo mleté čierne korenie, alebo len soľ.
- Pečieme cca 20 až 25 minút podľa veľkosti filetu.
- Losos je hotový, keď sa kúsky mäsa jasne oddeľujú.
- Cestoviny uvaríme obvyklým spôsobom vo väčšom hrnci plnom vody do ¾ vody. Po uvarení ich scedíme a trochu vody z nich si odložíme.
- Vo väčšej panvici rozohrejeme maslo alebo olej a orestujeme šalotku nakrájanú na jemno.
- Potom prilejeme smotanu a na miernom ohni jemne zredukujeme.
- Pridáme štipku soli a postupne do panvice vložíme uvarené cestoviny. Pridáme 1 dcl vody z cestovín a premiešame, tak aby sa špagety obalili smotanou. Pridáme hrášok. Ak používame sterilizovaný, alebo mrazený nemusíme ho vopred variť.
- Všetko spolu prehrejeme a pridáme kúsky mäsa z lososa pečeného v rúre.
- Podávame s čerstvým kôprom, alebo inými bylinkami podľa chutí rodiny.
Náš tip:
- Smotanu môžeme nahradiť napríklad syrom typu Lučina, ktorý vmiešame do špagiet spolu s trochou vody s cestovín.