Cheesecake bez vajec a múky s malinami

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na plnku:

  • 250 g šľahačky
  • 250 g jemného hladkého tvarohu
  • 6 plátkov želatíny
  • kôra a šťava z polovice chemicky neošetreného citróna
  • 0,5 – 1 dcl javorového alebo agávového sirupu (podľa toho, akú intenzitu sladkej chuti máte radi)
  • cca 300 g malín (môže byť aj iné ovocie)
  •  

    Ingrediencie

    Na cesto:

    Na plnku:

  • 250 g šľahačky
  • 250 g jemného hladkého tvarohu
  • 6 plátkov želatíny
  • kôra a šťava z polovice chemicky neošetreného citróna
  • 0,5 – 1 dcl javorového alebo agávového sirupu (podľa toho, akú intenzitu sladkej chuti máte radi)
  • cca 300 g malín (môže byť aj iné ovocie)
  •  

    Nutričné hodnoty

    HL25 Web Banner 2120x455px 4
    To pravé na leto – low carb cheesecake bez vajec a múky s ovocím. Žiadne výčitky svedomia, že sme si dopriali dezert v čase, keď sa snažíme udržať „figúru“ do plaviek. Táto jednoduchá torta potrebuje len pár minút v rúre, zvyšok vám zariadi chladnička. A aj preto je malinový low carb cheesecake taký lákavý najmä počas teplých dní, pretože sa servíruje vychladený. Už si nemusíte odriekať sladké dobroty ani v lete. Tento vychladený cheesecake neobsahuje múku, vajcia, ani rafinovaný cukor, ale napriek tomu sa ho nebudete vedieť dojesť, pretože na chuti mu ubrané nebolo!

    Cheesecake bez vajec a múky a predsa sladký a zdravý

    Postup:

    1. Zo všetkých prísad (okrem prísad na plnku) vypracujeme cesto, ktoré môžeme dať trochu zachladiť do chladničky, aby sa nelepilo.
    2. Stuhnuté cesto rukami natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20 cm.
    3. Pečieme ho v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 15 minút.
    4. Medzitým si do misky so studenou vodou dáme napučať plátky želatíny asi na 10 minút.
    5. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Jogurt, tvaroh, citrónovú šťavu a kôru a javorový sirup vymiešame. Napokon do jogurtovej masy rozmiešame za hrsť malín (môžeme ich predtým rozmixovať). Celý cheescake tak nadobudne krásnu ovocnú chuť a farbu.
    6. Odoberieme asi tretinu jogurtovej zmesi a 1 PL šľahačky a na slabom plameni ju prihrejeme (pozor, nesmieme prevárať). Do zohriatej zmesi vložíme vyžmýkanú želatínu a miešaním ju rozpustíme. Celú túto zmes potom vlejeme do zvyšku jogurtovej masy, rozmiešame a zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku.
    7. Vlejeme do tortovej formy a dáme do chladničky ideálne cez noc, aby želatína riadne stuhla.
    8. Na druhý deň odoberieme asi tretinu malín, rozmixujeme ich s lyžicou javorového sirupu. Touto polevou polejeme hotový stuhnutý cheesecake a dozdobíme čerstvými malinami.