Makové mafiny s višňami a smotanovou čiapočkou

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie

Na cca 12 až 15 ks:

  • 180 g cukor
  • väčšia hrsť vykôstkovaných višní, alebo čučoriedok
  • Na ozdobenie:

    • 1 smotana na šľahanie
    • 1 Clever smotanová nátierka
    • 2 PL mletého

    maku

  • 2 PL práškového cukru
  • Ingrediencie

    Na cca 12 až 15 ks:

  • 180 g cukor
  • väčšia hrsť vykôstkovaných višní, alebo čučoriedok
  • Na ozdobenie:

    • 1 smotana na šľahanie
    • 1 Clever smotanová nátierka
    • 2 PL mletého

    maku

  • 2 PL práškového cukru
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Makové mafiny s višňami upečené len z maku bez múky, potešia milovníkov zdravého maku a aj "bezlepkáčov". Verte, že kombinácia maku a višní je tá pravá.

    Makové mafiny s višňami a ľahkým smotanovým krémom určite nebudete piecť len raz

    Postup:

    1. Mletý mak premiešame s práškom do pečiva.
    2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a do vyšľahanej zmesi pridáme mak.
    3. Do cesta zľahka vmiešame ovocie.
    4. Cestom naplníme mafinové formy do 2/3.
    5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. Celzia cca 20 minút.
    6. Šľahačku vyšľaháme spolu s smotanovou nátierkou, alebo mascarpone. Do krému pridáme mletý mak a práškový cukor.
    7. Vychladnuté mafiny ozdobíme krémom, makom a višňami alebo iným sezónnym ovocím.