Semifreddo je klasický mrazený dezert podľa talianskej receptúry. Má tú výhodu, že ho nemusíte počas mrazenia premiešavať, ako zmrzlinu. Vyskúšajte náš recept na malinové semifreddo.
Talianske malinové semifreddo
Postup:
- Žĺtky vyšľaháme ručným metličkovým mixérom s cukrom na bielu penu. Šľaháme ich aspoň 3 minúty.
- Ak pripravujete dezert aj pre malé deti, môžete žĺtky úplne vynechať.
- Šľahačku a mascarpone vyšľaháme spolu v nádobe do tuha a pridáme žĺtkový krém. Do hotového krému vmiešame podrvené chrumkavé sušienky tipu cookies. Podľa sezóny môžeme pridať ovocie. My sme použili nádherné letné voňavé maliny. K malinám sa chuťovo aj esteticky skvelo hodia pistáciové oriešky.
- Formu, napríklad na srnčí chrbát, vystelieme potravinárskou fóliou a naplníme polotuhým smotanovým krémom na semifreddo. Povrch uhladíme cukrárskou špachtlou a preložíme cez neho fóliu. Necháme zmraziť v mrazničke niekoľko hodín.
- Semifreddo doslova znamená polomrazený dezert, takže jeho podávanie nevyžaduje úplne mrazenie. Pred podávaním teda môžete Semifreddo vybrať z mrazničky a nechať jemne "povoliť". V lete je však tak horúco, že dezert sa počas konzumácie aj tak sám jemne rozmrazí. My sme zvolili sviežu kombináciu malín a pistácií. Do hotového vyšľahaného krému však môžete primiešať aj kúsky čokolády, opečené oriešky, nakrájané karamelky a určite sezónne ovocie.
Náš tip:
- Podávame ozdobené ovocím a napríklad lístkami mäty. Pre slávnostnejšiu verziu môžeme semifreddo poliať horúcou čokoládou a posypať orieškami navyše.