Malinové semifreddo s pistáciami

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2
Semifreddo je klasický mrazený dezert podľa talianskej receptúry. Má tú výhodu, že ho nemusíte počas mrazenia premiešavať, ako zmrzlinu. Vyskúšajte náš recept na malinové semifreddo.

Talianske malinové semifreddo

Postup:

  1. Žĺtky vyšľaháme ručným metličkovým mixérom s cukrom na bielu penu. Šľaháme ich aspoň 3 minúty.
  2. Ak pripravujete dezert aj pre malé deti, môžete žĺtky úplne vynechať.
  3. Šľahačku a mascarpone vyšľaháme spolu v nádobe do tuha a pridáme žĺtkový krém. Do hotového krému vmiešame podrvené chrumkavé sušienky tipu cookies. Podľa sezóny môžeme pridať ovocie. My sme použili nádherné letné voňavé maliny. K malinám sa chuťovo aj esteticky skvelo hodia pistáciové oriešky.
  4. Formu, napríklad na srnčí chrbát, vystelieme potravinárskou fóliou a naplníme polotuhým smotanovým krémom na semifreddo. Povrch uhladíme cukrárskou špachtlou a preložíme cez neho fóliu. Necháme zmraziť v mrazničke niekoľko hodín.
  5. Semifreddo doslova znamená polomrazený dezert, takže jeho podávanie nevyžaduje úplne mrazenie. Pred podávaním teda môžete Semifreddo vybrať z mrazničky a nechať jemne "povoliť". V lete je však tak horúco, že dezert sa počas konzumácie aj tak sám jemne rozmrazí. My sme zvolili sviežu kombináciu malín a pistácií. Do hotového vyšľahaného krému však môžete primiešať aj kúsky čokolády, opečené oriešky, nakrájané karamelky a určite sezónne ovocie.
 

Náš tip:

  • Podávame ozdobené ovocím a napríklad lístkami mäty. Pre slávnostnejšiu verziu môžeme semifreddo poliať horúcou čokoládou a posypať orieškami navyše.