Marhuľový koláč s posýpkou

 | 

Čas prípravy: 

50

 min

Čas varenia: 

35

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

50

 min

Čas varenia: 

35

 min

Ingrediencie

  • 40 g práškového cukru
  • 50 ml mlieka
  • 500 g čerstvých marhúľ
  • 50 ml oleja
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • Štipka soli
  • Na posýpku a obloženie:

    Ingrediencie

  • 40 g práškového cukru
  • 50 ml mlieka
  • 500 g čerstvých marhúľ
  • 50 ml oleja
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • Štipka soli
  • Na posýpku a obloženie:

    Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Marhuľový koláč s posýpkou je rýchly a veľmi vďačný práve v lete. Netreba doň použiť vajcia a vďaka tvarohu je mäkký, nadýchaný a pripomína kysnuté cesto. Môžeme ho upiecť s ľubovoľným sezónnym ovocím a posýpku, tzv. mrveničku navrch, obohatiť o ovsené vločky alebo mleté orechy.

    Marhuľový koláč s posýpkou je letný, kyslastý a správne osviežujúci dezert

     

    Postup:

    1. Najprv si pripravíme cesto. Všetky prísady dáme do misky a pomocou lyžice ich dobre zamiešame. Rukami ich potom vymiesime na kompaktné cesto (netreba miesiť dlho, stačí len, kým sa všetky prísady spoja do jednej masy).
    2. Cesto dlaňami roztlačíme na dno okrúhlej formy (my sme použili formu s priemerom 22 cm).
    3. Na cesto naukladáme polovičky marhúľ, reznou stranou nahor.
    4. Teraz si pripravíme posýpku. V miske premiešame múku, práškový cukor a škoricu, pridáme olej a rukami spracovávame na mrveničku.
    5. Tou bohato posypeme pripravený koláč.
    6. Pečieme ho v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 35 minút, kým sa okraje cesta a mrvenička nezačnú sfarbovať do zlatohneda.
    7. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.