Marinovaná krkovička na gril aj do rúry

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ hrnčeka oleja
  • ¼ hrnčeka vínneho bieleho octu
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 a ½ lyžičky oregana
  • 1 lyžička červenej papriky
  • Na prílohu:

    Ingrediencie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ hrnčeka oleja
  • ¼ hrnčeka vínneho bieleho octu
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 a ½ lyžičky oregana
  • 1 lyžička červenej papriky
  • Na prílohu:

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Marinovaná krkovička na letný gril, alebo do rúry je overené a chutné jedlo. Záleží však na marináde.

    Marinovaná krkovička bude skvelá, či už sa ju rozhodnete grilovať alebo upiecť v plechu

    Postup:

    1. Najskôr si pripravíme marinádu, v ktorej mäso necháme minimálne 1 hodinu marinovať, môžeme však marinovať až 3 dni.
    2. Na marinádu si očistíme cibuľu, cesnak a umyjeme bylinky. Môžeme požiť aj čerstvé oregano. Na prípravu marinády použijeme mixér. Ak však nemáme mixér po ruke, nič sa nedeje, len všetky suroviny nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky.
    3. Do mixéra vlejeme olej, ocot, vhodíme cesnak, prepolenú cibuľu, čerstvú petržlenovú vňať a oregano. Ochutíme soľou, korením a chilli. S chilli opatrne, odporúčam ochutnať akú silnú papričku používame.
    4. Všetky suroviny následne zmixujeme spolu na hladkú marinádu.
    5. Mäso nakrájané na plátky naložíme do marinády a necháme v chladničke odpočívať.
    6. Pred pečením rozohrejeme gril alebo rúru na 180 stupňov Celzia a dáme si variť olúpané zemiaky.
    7. Mäso prikryjeme napríklad alobalom a dáme piecť približne na jednu hodinu v plechu.
    8. Ak mäso grilujeme, počas opekania používame marinádu na podlievanie.
    9. Servírujeme s popučenými zemiakmi a trochou čerstvých byliniek. Dobrú chuť