Marinovaný pečený králik s roztlačenými zemiakmi

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na marinádu:

  • ¾ lyžičky pálivej papriky
  • ¾ lyžičky korenia
  • 1 lyžica soli
  • 2 cibule
  • , nakrájanej na kúsky

    Na roztlačené zemiaky:

  • soľ
  • 1 cibuľa
  • 100 g slaniny
  • lyžica masla
  • Ingrediencie

    Na marinádu:

  • ¾ lyžičky pálivej papriky
  • ¾ lyžičky korenia
  • 1 lyžica soli
  • 2 cibule
  • , nakrájanej na kúsky

    Na roztlačené zemiaky:

  • soľ
  • 1 cibuľa
  • 100 g slaniny
  • lyžica masla
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Pokiaľ vo vašom jedálničku absentuje králičie mäso, mali by ste to rýchlo napraviť. Mäso je veľmi jemné a diétne. Podobá sa trochu kuraciemu. Pečený králik je veľmi jednoduchý recept. Hlavnou fintou je mäso naložiť do marinády minimálne na jednu hodinu, najlepšie samozrejme na celý deň, a až potom ho upiecť. Králik je u nás pomerne málo využívané mäso, ale ako sa hovorí ... skúste ho aspoň raz a potom to už pôjde samo.

    Lahodný pečený králik s roztlačenými zemiakmi na cibuľke a slaninkou

    Postup:

    1. Minimálne hodinu vopred, alebo aj deň vopred, zmiešame všetky suroviny v miske a mäso marinádou pekne obalíme. Uložíme do misky, ak ho marinujeme hodinu, necháme ho odležať na linke. Pokiaľ mäso budeme marinovať dlhšie, odložíme ho do chladničky a hodinu pred pečením vyberieme na linku.
    2. Predhrejme si rúru na 200 stupňov Celzia, mäso dáme do pekáča, podlejeme trochou vody, zasypeme cibuľou, prikryjeme a pečieme cca 90 minút. Potom mäso odkryjeme a pečieme ďalších 30 minút stále na 200 stupňoch Celzia.
    3. Podávame s roztlačenými zemiakmi ...
    4. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, vložíme do hrnca s vodou, osolíme a uvaríme do mäkka.
    5. Medzitým si slaninu a cibuľku opražíme na panvici do zlatista.
    6. Keď sú zemiaky mäkké, zlejeme vodu, trochu ich popučíme, pridáme maslo, premiešame a nakoniec vmiešame slaninu s cibuľou. Dobrú chuť.