Meatball sandwich zo seriálu Priatelia

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

500 g mletého mäsa

mix
1 menšiu cibuľu


2 strúčiky cesnaku
1 zelenú cibuľku
1 vajce
2 plátky na drobno nakrájanej a opečenej slaninky
2 PL strúhanky
1 PL strúhaného parmezánu
1 ČL mletej rasce
2 ČL zmesi byliniek a korenín (petržlenová vňať, oregano, tymian, mletá paprika)
Soľ a čierne mleté korenie

Na paradajkovú omáčku marinara budete potrebovať:

1 mrkvu
1 stonku zeleru
1/2 cibule


2 strúčiky cesnaku
1 PL paradajkového pretlaku
100 ml červeného vína
330 g Sugo di Pomodoro
2 ČL cukru
1 ČL mletej rasce
Bazalku
Soľ a čierne mleté korenie a čili podľa chuti

Ingrediencie

500 g mletého mäsa

mix
1 menšiu cibuľu


2 strúčiky cesnaku
1 zelenú cibuľku
1 vajce
2 plátky na drobno nakrájanej a opečenej slaninky
2 PL strúhanky
1 PL strúhaného parmezánu
1 ČL mletej rasce
2 ČL zmesi byliniek a korenín (petržlenová vňať, oregano, tymian, mletá paprika)
Soľ a čierne mleté korenie

Na paradajkovú omáčku marinara budete potrebovať:

1 mrkvu
1 stonku zeleru
1/2 cibule


2 strúčiky cesnaku
1 PL paradajkového pretlaku
100 ml červeného vína
330 g Sugo di Pomodoro
2 ČL cukru
1 ČL mletej rasce
Bazalku
Soľ a čierne mleté korenie a čili podľa chuti

Nutričné hodnoty

Billa

Inšpiráciou pre recept Joey’s meatball sub je diel zo seriálu Priatelia, keď Joey, Chandler a Ross sedia na zadnom sedadle auta. Ozve streľba (v skutočnosti zvuk výfuku) a Joey sa vlastným telom snaží ochrániť svoj milovaný sendvič. Joey’s meatball sub je jednoduché jedlo, ale jeho chuť vás ohromí. Sendvič je plnený bylinkami prevoňanými mäsovými guľkami, veľkou dávkou paradajkovej omáčky marinara a syrom.

Slávny sandwich zo seriálu Priatelia

Pri príprave sme použili chlieb Delikates s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou, ktorý je plochý a tvarom pripomína ciabattu. Joey zo seriálu razil teóriu, že o jedlo sa nedelí. My sa s vami o recept na jeho obľúbený sendvič veľmi radi podelíme a je už len na vás, s kým sa o toto seriálové jedlo podelíte vy.

Postup:

Pripravte mäsové guľky. Do misy postupne pridávajte: mleté mäso, na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, zelenú cibuľku, vajce, opečené kúsky slaninky, strúhanku, parmezán, mletú rascu, zmes byliniek, soľ, čierne mleté korenie a rukou všetko dobre premiešajte.

Ruky namáčajte do misky so studenou vodou a tvarujte stredne veľké mäsové guľky. Tie opečte z každej strany na panvici s trochou oleja. Mäsové guľky z panvice vyberte a pripravte omáčku marinara.

Na panvici s trochou oleja restujte na drobno nasekanú koreňovú zeleninu: cibuľu, mrkvu a zeler. Pridajte cukor, mletú rascu, soľ, čierne mleté korenie, cesnak, paradajkový pretlak a premiešajte. Zeleninový základ podlejte červeným vínom, nechajte pár minút vrieť, aby sa alkohol odparil. Ďalej pridajte sugo di pomodoro, trochu chilli a prikryte pokrievkou. Duste, kým zelenina úplne nezmäkne.

Do paradajkovej omáčky marinara vložte hotové mäsové guľky a nechajte ich pár minút v omáčke povariť. Na záver posypte čerstvou nasekanou bazalkou.

Chlieb rozrežte, jednu polovicu potrite väčším množstvom paradajkovej omáčky, mäsovými guľkami a ľubovoľným strúhaným syrom. Druhú polovicu pečiva polejte olivovým olejom. Zapekajte v rúre rozohriatej na 180 stupňov cca 5 minút.