Jeden z najobľúbenejších receptov môjho manžela za posledné obdobie sú určite tieto kuracie stehienka. Tanier som skoro ani nemusela umývať, čo vám poviem. To, že je to jeden z najjednoduchších receptov, to mu už rozprávať nebudeme. Vám to len tak potichu pošepkám. Ideme na to?
Postup:
-
Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 190 °C. Vo väčšej mise zmiešame olúpaný a nadrobno nakrájaný cesnak a zázvor. Pridáme med, sójovú omáčku, šťavu z vylisovaného pomaranča, dijonsku horčicu a všetko dobre premiešame dohromady. Vznikne nám marináda, do ktorej dáme kuracie nôžky. Takto pokiaľ sa neponáhľame ich môžeme nechať marinovať, prikryté v chladničke aj cez noc.
-
Ak to chceme mať rýchlejšie, rozpálime panvicu s trochou olivového oleja. Keď je olej dostatočne horúci, opečieme na ňom sprudka umyté a osušené sladké papriky v celku, pokojne aj so stopkou. Keď sú zo všetkých strán zlatisté, zložíme ich z panvice a odložíme nabok.
-
Ďalej do panvice dáme opiecť sprudka marinované kuracie stehienka. Nechceme ich prepiecť úplne, len docieliť pekný zlatistý efekt. Pokiaľ má panvica tendenciu sa pripaľovať, pokojne mäso môžeme občasne podliať trochou marinády. Väčšinu sa ale snažíme ušetriť na fázu pečenia v rúre.
-
Keď je mäso zatiahnuté, dáme ho spolu s papričkami a zvyšnou marinádou piecť do vyhriatej rúry na cca 25 - 30 minút. Pečieme bez pokrývky.
-
Po upečení ihneď servírujeme, podávame s čerstvým pečivom, zemiakmi alebo ryžou.
Dobrú chuť!